Lore Lenseclaes
Lore Lenseclaes
Head of Sales Media Agencies
14/12/2023
Wie deze kerstperiode nog geen plannen heeft, mag van geluk spreken! VRT zorgt voor een magische en verbindende ervaring voor de kijker, luisteraar én adverteerder! Ontdek het hartverwarmend aanbod van VRT-tv, -radio en -online en laat je merk stralen tijdens de mooiste periode van het jaar. Bekijk hieronder de belangrijkste highlights.

RADIO

Radio 1

In Vox 100 (zaterdag 23 december om 21u) brengen Hannelore Van Besouw en Babette Moonen je de 100 beste nummers van 2023 volgens de Radio 1-luisteraars. In Boter bij Devisch verzamelt filosoof Ignaas Devisch interessante gasten rond de tafel om te praten over de zin van eten (kerstdag en nieuwjaarsdag van 11 tot 15u)

Block image

In Op stap met Michaël wandelt Michaël Van Droogenbroeck met iemand die zijn/haar stempel op 2023 heeft gedrukt voor een lang en goed gesprek (van woensdag 27 tem vrijdag 29 december & van dinsdag 2 tem vrijdag 5 januari om 18u)

Radio2

Vanaf maandag 11 december vind je de radiostudio drie weken lang in het Winter Wonderland op de Grote Markt in Genk, helemaal in de kerstsfeer en kan je genieten van spetterende optredens van Bart Kaëll, Danny Vera, De Romeo’s, Jasper Steverlinck, Margriet Hermans, … . 

Block image

Op maandag 25 december om 9 uur gaat de Radio2 Top2000 van start. Siska Schoeters opent deze ultieme lijst van de populairste nummers aller tijden. Op zondag 31 december presenteert Peter Van de Veire de finale tussen 15u en 18u.

MNM

Block image

Laurens Luyten en Jaël Ost  zorgen voor de nodige ontspanning bij de studenten met de MNM blok party, elke weekdag van 19-21u. Vanaf 11 december zorgt de avondshow met Dorianne Aussems voor extra sfeer bij het studeren tussen 16 en 19u.

En ook het Grote MNM kerstbal is terug! In de kerstboom van MNM hangen dit jaar heel wat leuke kerstballen, mét cadeautjes in verstopt. 

 

Studio Brussel

Vanaf dinsdag 26 december telt Studio Brussel af naar De Tijdloze 100, samen met  een heleboel bekende gastpresentatoren. Dat doet de radiozender een week lang live vanuit Muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein in Kortrijk.

Wie de dansbenen wil losgooien is daar ook elke dag vanaf 17u welkom op De tijdloze dansant. De tijdloze dansant zorgt ter plaatse voor de nodige sfeer en vertier met tijdloze fuifmuziek.

Klara

Block image

Op zaterdag 2 december was het 100 jaar geleden dat Maria Callas geboren werd. Klara-stem én grote fan Cara Van der Auwera maakte een podcast over deze legendarische muziekgrootheid: Het raadsel Maria Callas.

Breng je Beste wensen over met klassiek, jazz of global. Op het einde van het jaar verwent Klara je met muziek enkel en alleen dóór jou en vóór al jouw geliefden gekozen. Geen jaarovergang zonder het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. En ook dit jaar kan je dat live beluisteren op Klara. 

TV

VRT 1

Block image

Fien Germijns Switcht er drie weken lang op los met elke week telkens vijf bekende kandidaten. Wie op het einde van de aflevering op nummer één staat, speelt de finale en kan 1.000 euro winnen voor het goede doel.

Block image

Jeroen Meus houdt zijn jaarlijkse traditie in ere. Vanaf maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december geeft hij het beste van zichzelf voor het veertiende nationale kerstmenu van Dagelijkse kost.

Wie wil schateren van het lachen, kan maar beter kijken naar de eindejaarconference Mag ik even? van Kamal Karmach (1 januari) of naar Vrede op aarde (vanaf 24 december). Sven de Leijer nodigt opnieuw tal van bekende gasten uit in zijn studio (Matteo Simoni, Aaron Blommaert, Pommelien Thijs, …)

Het jaar afsluiten doet VRT  met Het jaaroverzicht 2023, het jaar van water en vuur gepresenteerd door Wim De Vilder (woensdag 27 december op VRT 1).

VRT CANVAS

Tussen kerst en nieuwjaar telt VRT CANVAS, samen met Studio Brussel, af naar De tijdloze 100. De talkshow ‘De tijdloze’ wordt live uitgezonden vanuit muziekcentrum Track te Kortrijk. Drie dagen lang gaat Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details achter tijdloze songs (van woensdag 28 – vrijdag 30 december om 20u30).

Block image

Op oudejaarsavond brengt De tijdloze nacht een bloemlezing van de beste rockdocumentaires en concertfilms: Hungarian Rhapsody: Queen live in Budapest, Pink Floyd: The story of Wish you were here, David Bowie: Ziggy Stardust and the Spiders from Mars en Pearl Jam twenty.

Block image

En met de eindejaarsconference, Xander De Rycke houdt het voor bekeken (vrijdag 5 januari om 21u10), zorgt VRT CANVAS ook nog eens voor een gezonde dosis humor.

Wil je tijdens de feestdagen jouw merk linken aan onze hartverwarmend content?