Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
19/03/2020
Nu ons leven op zijn kop staat en thuis zijn de norm is, zijn tv en radio meer dan ooit onze compagnons in deze uitzonderlijke omstandigheden. De verschillende VRT-merken steken je alvast een hart onder de riem: van boodschappen delen met elkaar, over betrouwbare info krijgen tot een uitgebreid contentaanbod zodat de tijd die we ‘in ons kot’ moeten doorbrengen, draagbaar wordt. Een overzicht.

#EénVoorAllen

Net nu we elkaar hard nodig hebben, moeten veel mensen elkaar missen. Eén geeft iedereen daarom de kans om via televisie een boodschap door te geven aan familie, vrienden of collega’s. Via een.be kan je jouw persoonlijk bericht insturen. Eén zendt dagelijks om 17.00 uur zoveel mogelijk boodschappen uit.

Radio 1

Door Corona lijken veel leuke dingen momenteel verboden. Waar kunnen we ons nog aan optrekken? Radio 1 biedt met We zullen doorgaan voortaan elke dag van 9.00 tot 12.00 uur een overzicht van positieve, creatieve en solidaire initiatieven om deze coronatijden door te komen. Gekruid met de juiste soundtrack en fijne muzieksuggesties van luisteraars. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Sofie Lemaire en Vincent Byloo.


Elke avond sluit Radio 1 om 22.00 uur de avond af met een mooi verhaal in Zandman. Vorige week waren er podcasts en documentaires te horen. Sinds maandag 23 maart zijn dat de strafste kortverhalen van o.a. Edgar Allan Poe en Marguerite Duras ingelezen door de mooiste stemmen uit de Vlaamse culturele wereld zoals Jan Decleir, Wim Opbrouck, Joke Devynck, Koen De Bouw, Dirk Roofthooft en Josse De Pauw. 

Initiatiefneemster Ruth Joos (presentator De Wereld Vandaag op Radio 1): "Ik voel de laatste week meer dan ooit de nood aan de essentie van radio: nabijheid. Een stem, een microfoon en de oren aan de andere kant. Overal is nood aan mooie woorden en betekenis, dus gaan we voor Virale Voorleessessies op Radio 1.”

Voor concertliefhebbers die nu gedwongen thuis moeten blijven, zijn er ook de Blijf-in-uw-kot-sessies van Radio 1. Op de website en het YouTube-kanaal kan iedereen alle Radio 1-sessies met de beste artiesten uit eigen land herbeleven.

Beste Buren op Radio 2

In deze uitzonderlijke omstandigheden moeten we er zijn voor elkaar. En waar kan dat helpen makkelijker beginnen dan in de eigen buurt? Peter Verhulst en Caren Meynen polsen met Beste buren naar alle hartverwarmende verhalen: Hoe helpen luisteraars elkaar in de buurt? Is er iemand die boodschappen doet voor wie niet buiten kan/mag of iemand die helpt om de kinderen in de buurt op te vangen?

Studio Brussel: een plaat kan geen kwaad

Naar een concert gaan, je oma bezoeken of iemand een knuffel geven is even uit den boze, maar een plaat kan geen kwaad. Daarom lanceert Studio Brussel een antwoordapparaat (078 – 364 364) waarop je een nummer kan aanvragen om iemand te bedanken, een hart onder de riem te steken, of gewoon even van je te laten horen.

Het sociale leven ligt even helemaal stil en daarom opent Studio Brussel een café op facebook én op de radio. Van 18.00 tot 22.00 uur kan iedereen deze week terecht bij Fien Germijns in Café Quarantaine voor toogpraat, verzoekplaten en heel wat livemuziek.

Samenwerking tussen Studio Brussel en MNM

Het zijn onzekere tijden, en jongeren zitten met veel vragen. Ook over seks en corona. Flo Windey van Studio Brussel, die de YouTube-reeks Flowjob presenteert, en Lotte Vanwezemael, huisseksuoloog van MNM, deden daarom een oproep bij die jongeren om te laten weten met welke vragen ze zitten. Die vragen beantwoorden ze in een video die de twee netten samen maakten en deelden op sociale media. De antwoorden werden opgesteld in samenspraak met virologen, Sensoa en FOD Volksgezondheid.

Meer weten?

Interesse in adverteren op radio?

Vraag meer info via var.be/contact