Marit Ginevro
Marit Ginevro
Head of Marketing
12/01/2022
Wist je dat België, naast chocolade, bier en Manneken Pis, ook wereldwijd gekend is omwille van zijn springpaarden? En waarom is padel zo populair, het Albertkanaal zo belangrijk en het weer zo onvoorspelbaar? Kobe Ilsen gaat opnieuw op ontdekking in het tweede seizoen van #weetikveel, vanaf 13 januari te zien op Eén en VRT NU.

Kobe Ilsen gaat dit seizoen weer op zoek naar toffe en verrassende weetjes over boeiende onderwerpen. Net als in het succesvolle eerste seizoen ontvangt hij ook nu voor elk onderwerp een expert ter zake in de toren van het iconische Flagey-gebouw in Brussel. De expert geeft duiding, weerlegt clichés en werpt nieuwe vragen op. Op het einde van elke aflevering draait Kobe de rollen om en wordt hij ondervraagd door de expert: weet hij inmiddels veel of toch nog niet? 

Welke onderwerpen komen aan bod?

In de 8-delige reeks worden de meest verrassende onderwerpen onder de loep genomen. -

1)De trein (13/1): Speciaal voor #weetikveel neemt Kobe de trein. Niet als reiziger dit keer, maar als bestuurder. Zal hij net zoals 90% van de treinen in België op tijd zijn?

2) Padel (20/1): Samen met goede vriend Aster Nzeyimana ontdekt Kobe het spel - of is het een sport? - tijdens een wedstrijdje tegen Sabine Appelmans en Elke Clijsters. 

3) Het Belgische springpaard (27/1): Wist je dat vijf van de negen paarden die op de laatste Olympische Spelen in de teamfinale stonden Belgisch waren? Hoe is dit succes ontstaan? 

4) Het weer (3/2): Waar en hoe ontstaat het weer? Kobe fietst mee met Frank Deboosere en gaat op bezoek bij zijn VTM-collega’s.

5) Artificiële intelligentie (10/2): Wat is een chatbot en wat heeft een symfonisch orkest te maken met artificiële intelligentie? 

6) Sneakers (17/2): Kobe ontdekt de keiharde business achter deze coole schoen. Samen met een sneakerchirurg ontleedt Kobe een schoen en ontdekt hij hoeveel onderdelen er in één sneaker zitten.

7) Asielcentrum (24/2): Wie werkt daar en hoe houden de bewoners zich bezig? Wie bepaalt eigenlijk wie politiek asiel krijgt in België en waarom duurt het zo lang? 

8) Het Albertkanaal (3/3): Waarom is deze waterweg zo belangrijk voor België? Waarom moeten alle bruggen over het Albertkanaal verhoogd worden en hoe werkt een sluis?

#weetikveel is vanaf 13 januari acht donderdagen lang om 21.30 uur te zien op Eén en VRT NU.

Wil je als adverteerder ook je merk linken aan de kwalitatieve content van VRT NU?

VRT NU kende het afgelopen jaar een mooie groei. In 2021 hebben meer dan 1.600.000 unieke profielen content op VRT NU gestart. Contacteer ons voor meer info of lees onze whitepaper VRT NU.