Asli Yesil
Asli Yesil
Client Services Executive
27/12/2021

Sinds 25 december kunnen we de gloednieuwe innovatieve VRT NU Original Generation M: The story of my life bekijken. Fictie en talkshow komen samen. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs. Stukken uit hun leven zijn samen met hen gereconstrueerd en nagespeeld in straffe jongerenfictie.

Het verhaal van Kato & Samy

Samy en Kato bijten de spits af bij Dorianne in de zetel. Kato kreeg van jongs af aan te maken met kwetsende opmerkingen over haar gewicht. Terwijl Samy beschonken achter het stuur een zwaar verkeersongeval kreeg met zijn beste vriendin. 

Kato werd op haar tiende getroffen door Lymfeklierkanker en werd aangemoedigd om voldoende te eten om de ziekte te overwinnen en zo geschiedde, maar haar gewicht werd opnieuw een mikpunt van spot. Ze nam het heft in eigen handen door geestdriftig calorieën te tellen en extreem te sporten om aan haar idealen te voldoen. Na een lang en hard gevecht zei Kato haar eetstoornis vaarwel.

Samy begon na een lange revalidatie met zijn studies als leerkracht. Inmiddels haalde hij zijn diploma en combineert hij zijn taak als lesgever met het geven van lezingen over de gevaren van dronken rijden.

Block image

Bij Dorianne Aussems vertellen ze verder over wat er te zien was. Naast de hoofdrolspelers komen er ook vrienden, familie, lotgenoten en experten langs die het verhaal van hun leven helpen omkaderen.

Generation M

Generation M is een interactieve radiotalkshow, met de focus op jongeren. Jongeren kunnen on air vrij praten over hun gevoelens en ervaringen. Het programma doorprikt taboes, zoomt in op maatschappelijke thema’s, maar gaat vooral op zoek naar jongeren hun stem.

En nu komt Generation M voor het eerst naar het scherm op VRT NU. Met Generation M: The story of my life breidt VRT NU opnieuw haar aanbod voor jongvolwassenen uit.

Om verschillende thema’s waar jongeren vandaag mee worstelen bespreekbaar en toegankelijk te maken werken VRT NU en MNM samen met het educatief platform ED TV.

Daarnaast zijn tijdens de kerstvakantie ook reeksen als Match, Normal People, We are lady parts, Nudes en Sort of exclusief op VRT NU te vinden. In de paasvakantie lanceren VRT NU en MNM nieuwe afleveringen van Generation M: The story of my life.

0:00
/
0:00

Wil je graag adverteren op VRT NU?

VRT NU kende het afgelopen jaar een mooie groei. In 2021 hebben meer dan 1.600.000 unieke profielen content op VRT NU gestart. In totaal werden er door die gebruikers zo'n 130 miljoen videostarts gegenereerd, dat is 20% meer video's dan in 2020.

Lees onze whitepaper VRT NU.