Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
13/07/2022
Fictie op VRT staat al jaren synoniem voor entertainment van de bovenste plank. Achter de schermen worden nog naarstig gewerkt aan 2 series van eigen bodem die de Vlaamse kijkers dit najaar van hun sokken zullen blazen. Slimme adverteerders verstaan: een hyperkwalitatieve context mét hoge bereiken in de aanbieding.

Arcadia

Het verhaal: Arcadia speelt zich af in een nieuwe samenleving na een ecologische ramp. Grondstoffen zijn schaars en daarom is er een puntensysteem: de burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen, en waar je als burger recht op hebt. We volgen een familie die dankzij een hoge burgerscore een goed leven kan leiden. Wanneer blijkt dat met die punten toch gefraudeerd wordt, zet dat alles in het utopische Arcadia op zijn kop.


Wordt wauw want: de serie trekt voluit de internationale kaart dankzij de samenwerking van VRT met verschillende buitenlandse publieke omroepen. De decors zijn verbluffend en Lynn Van Royen speelt de pannen van het dak.

Block image

1985

Het verhaal: deze serie is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de jaren 80. De Koude Oorlog woedt, extreemrechts komt op en plots zijn er die brutale overvallen van de Bende van Nijvel. De reeks toont die woelige periode door de ogen van drie jonge mensen die hun zekerheden, dromen en idealen zien verdampen.


Wordt wauw want: 1985 laat zien hoe kwetsbaar onze Westerse democratieën zijn en hoe in de jaren 80 geprobeerd werd om die van binnenuit te ondergraven. Tintelend thema en sterk acteerwerk: 1985 werd niet toevallig beloond met een nominatie voor het internationale festival Canneséries.

Block image

Wist je dat?

Fans van fictie (en non-fictie) kunnen binnenkort hun hart extra ophalen want de VRT investeert in nieuwe projecten voor VRT MAX. Zowel lokale producties als het volledige digitale platform zal worden versterkt. Met VRT MAX Originals biedt VRT MAX exclusieve video en audio. Wij tippen alvast graag de serie Match, de talkshow Meer Onverwacht en de podcastreeks Zo geboren.

Op de hoogte blijven van alle updates rond VRT MAX?

Schrijf je in op onze newsletter.