Lore Lenseclaes
Lore Lenseclaes
Head of Sales Media Agencies
22/12/2021
Op VRT NU worden alle verhalen gebundeld. Je vindt er meer dan je zoekt, met suggesties op maat die zorgen voor een persoonlijke kijkbeleving. Het platform kenden het afgelopen jaar een mooie groei. In 2021 hebben meer dan 1.600.000 unieke profielen content op VRT NU gestart. In totaal werden er door die gebruikers zo'n 130 miljoen videostarts gegenereerd, dat is 20% meer video's dan in 2020.

Audio en video op één plaats

De VRT brengt heel wat nieuws op VRT NU: doorheen het voorjaar van 2022 zal VRT NU ook uitgroeien tot een volwaardige bestemming voor alle audio van de VRT. Zo zal je bijvoorbeeld alle podcasts én radiostreams van VRT ook via VRT NU kunnen beluisteren. Daardoor zal iedere Vlaming binnenkort op één digitale plaats alle video én audio van VRT makkelijk kunnen vinden, bekijken én beluisteren. Deze maand werd ook de gloednieuwe tv-app gelanceerd, waardoor VRT NU nog makkelijker te gebruiken is.

Webonly content

Op VRT NU vinden kijkers webonly content, zoals het nieuwe Match met Youtuber Average Rob, Nico Sturm, Clara Cleymans en Sinay Bavurhe. In de gloednieuwe innovatieve VRT NU Original Generation: The story of my life  komen fictie en talkshow samen. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs. Stukken uit hun leven werden, samen met hen, gereconstrueerd en nagespeeld in straffe jongerenfictie. In de zetel bij MNM-dj en host Dorianne Aussems vertellen de twee jongeren verder over wat er net te zien was. Daarnaast nodigt Dorianne hun vrienden, familie, lotgenoten en experten uit die het verhaal helpen omkaderen. Deze VRT NU Original, een samenwerking tussen VRT NU, MNM en ED TV, is vanaf 27 december op VRT NU te zien.

Block image

Internationale reeksen exclusief op VRT NU

De Britse muzikale comedy We are Lady Parts gaat over de all-moslima punkband Lady Parts en hun zoektocht naar een nieuwe gitariste en ook wel naar vriendschap, liefde en fun. Bedenker, scenarist en regisseur Nida Manzoor won onlangs nog de Gouden Roos voor Opkomend Talent.

 

Bekijk de volledige reeks op VRT NU.

In de Canadese comedy Sort of maken we kennis met Sabi Mehboob, een gender-fluïde millennial van Pakistaanse afkomst. Sabi fladdert niet alleen heen en weer tussen diverse identiteiten, maar ook tussen twee jobs, als barhouder en als nanny, én de droom om naar Berlijn te emigreren.

 

Bekijk seizoen 1 op VRT NU.

Nudes is een Noors drama over drie jongeren die ieder op hun eigen manier geconfronteerd worden met de gevolgen van naaktbeelden op sociale media.

 

Bekijk seizoen 1 op VRT NU.

En natuurlijk is ook alles van Eén en Canvas te bekijken via VRT NU, waar en wanner je wilt, zoals alle seizoenen van The handmaid's tale, Normal people, Undercover en Taboe.

Wil je graag adverteren op VRT NU?

Lees onze whitepaper of contacteer ons voor alle mogelijkheden.