Bart  De Wit
Bart De Wit
Account Manager
17/02/2022
Sonic branding is al lang geen toekomstmuziek meer. De campagne van Sleeplife illustreert dat een doordachte audiobranding een luidspreker op je creatie én resultaat zet. Zo’n sterke audiocase zetten we graag in the spotlight.

Gezocht: auditieve campagne met oorwormgehalte

“Sleeplife gaat al jaren voor de combinatie van radio en digitaal”, vertelt Kit Garretts marketing manager van Sleeplife. “Het voortraject van onze consument verloopt vaak online, met radio kunnen we onze doelgroep vervolgens op een snelle, budgetvriendelijke én creatieve manier bereiken.

“We bouwen al zes jaar aan onze sonic branding, uit DIVA-onderzoek bleek dat onze vorige campagne op verschillende punten voor verbetering vatbaar was. Uiteraard moest de nieuwe auditieve lijn opnieuw een weerspiegeling van ons merk zijn. Sleeplife wil mensen op een ludieke manier bewust maken van het belang van een goed bed. We zijn dus op zoek gegaan naar een herkenbare sound mét oorwurmgehalte om onze positionering auditief te versterken.”

Gevonden: sonic branding case van wereldklasse

“Onder impuls van ons reclamebureau Bullet Point kregen we het idee om de bekende seventies hit ‘Streetlife’ van Randy Crawford te coveren. Nadat de rechten van het nummer gecleared waren, werd het door Belgische muzikanten opnieuw opgenomen als ‘Sleeplife’. Omdat radio sterk op herkenbaarheid speelt, kozen we opnieuw voor de stemmen van Rik Verheye en Koen Van Impe uit onze vorige campagne.”

Het resultaat is een perfecte match met ons merk en onze nieuwe positionering ‘Voelbaar beter slapen’. “Uit nieuw DIVA-onderzoek bleek onmiddellijk dat de nieuwe lijn aansloeg: zowel op vlak van likeability en impact. Ons ultieme doel is om mensen ‘Sleeplife’ te doen zingen wanneer ze het originele nummer horen. Dat willen we bereiken door de campagne op lange termijn op radio te voeren. The magic is in the repetiton.”

Meer weten over het auditieve potentieel van jouw campagnes?

Contacteer Veerle Hellemans voor meer informatie over ons DIVA-onderzoek.