Instructies programmasponsoring VRT-tv

I. VRT-tv Programmasponsoring

Het scenario van de al dan niet geanimeerde sponsorvermelding dient, na overleg met de VRT, vooraf goedgekeurd door Var.

De geanimeerde sponsorvermeldingen te gebruiken bij de gesponsorde uitzendingen worden altijd uitzendklaar bij Var toegeleverd 10 werkdagen voor de eerste uitzenddatum, conform de technische specificaties:

 

  • Hoe aanleveren?

    Vanaf 01/01/2014 aanvaarden wij uw materiaal graag uitsluitend in HD D-Mat. Voor meer info over HD D-Mat en aanleveren, kan je een van de productiehuizen contacteren. Je vindt een lijst op de website van VIA. Je kan ook contact opnemen met de afdeling Adops bij Var via adops@var.be.
     

  • Wanneer aanleveren?

    Het volledige materiaal wordt verwacht bij Var ten laatste 10 werkdagen voor de eerste uitzending. Als wij echter op voorhand een storyboard kunnen goedkeuren, dan is de ultieme deadline 5 werkdagen voor de uitzending.

     

De visualisering van de sponsorvermeldingen dient te beantwoorden aan de voorwaarden van de decreten betreffende de radio-omroep en de televisie.


De Klant maakt zich sterk dat de Adverteerder Var onmiddellijk en rechtstreeks zal inlichten van het feit dat de Adverteerder tijdens de duur van deze overeenkomst ten gevolge van een fusie van vennootschappen haar naam en het daaraan gekoppelde communicatiebeleid moet wijzigen.

II. Richtlijn inhoud van sponsorvermeldingen VRT 1 & VRT CANVAS

Var en VRT geven je graag enkele richtlijnen mee om je sponsorvermeldingen vlekkeloos op antenne te kunnen brengen. Deze richtlijnen vloeien voort uit de Vlaamse mediadecreten en worden strikt gecontroleerd door de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

Bekijk de richtlijnen

III. De vorm van sponsorvermeldingen

Animatie is wel toegelaten en wordt ruim geïnterpreteerd: de vermelding mag bestaan uit een auditieve, visueel bewegende en/of audiovisuele boodschap.

IV. De duur van sponsorvermeldingen

Het scenario van de al dan niet geanimeerde schermvermeldingen dient vooraf steeds ter goedkeuring aan Var voorgelegd te worden. Een sponsorvermelding mag maximum 5 seconden duren.