Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
25/08/2023
Vanaf september pakt VRT CANVAS opnieuw uit met een sterk en gevarieerd najaar. De zender blijft trouw aan zijn fundament: compromisloze topkwaliteit. Met de focus op verdiepende actuaprogramma’s, eigen en internationale topdocumentaires, de beste buitenlandse fictie en cultuur in zijn breedste vorm. En we voegen dit najaar nog een fikse portie humor toe.

Duiding blijft het fundament

De duidingsprogramma’s Terzake en De afspraak vormen de ruggengraat van VRT CANVAS. Zij krijgen in de loop van het najaar een nieuwe jas, Ook de ploeg van Extra Time is nog lang niet uitgepraat over de belangrijkste bijzaak ter wereld. Op zaterdag brengt Vranckx verslag uit over grote brandhaarden en kleine verhalen op het wereldtoneel.

Uitdagende vragen en verhelderde antwoorden

VRT CANVAS stelt uitdagende vragen om verhelderende antwoorden te krijgen. 

Zo gaat Sarah Vandeursen in Sarah in Wokeland met jongere generaties in dialoog op zoek naar wat 'woke' nu eigenlijk betekent en waar de grenzen van humor liggen. Hoe was het op school? onderzoekt wat er de laatste jaren misloopt in het onderwijs.

Block image

Met de vernieuwing wil VRT CANVAS ook licht brengen, zelfs in donkere dossiers en thema’s. In het aangrijpende Godvergeten getuigen tientallen slachtoffers voor het eerst over misbruik in de katholieke kerk. 

Ook de nieuwe geschiedenisreeks Hier en toen werpt elke week een nieuwe, intrigerende blik op een belangrijke passage uit onze Belgische geschiedenis.

Nieuwsgierig en prikkelend

Block image

VRT CANVAS kijkt nieuwsgierig en met open blik naar de wereld, en wil inspireren met spannende en prikkelende content. Zo wil Stefaan Degand zijn muzikale droom waarmaken in Maestro Degand.

Daarnaast bouwt VRT CANVAS ook voort op een traditie van mooie en warme human interest. In De Tattoo Shop tatoeëert kunstenaar Tijs Vanneste boeiende verhalen op menselijke canvassen. Karine Claessen brengt in Op een ander tijd door in verschillende leefwerelden zoals een geloofsgemeenschap of een circusfamilie.

Block image

Ook Thomas en Wim maken zich klaar voor het najaar met indringende en vaak ontroerende gesprekken in Alleen Elvis blijft bestaan en Winteruur.

Scherpe humor en satire

Block image

Het vernieuwde VRT CANVAS maakt ruimte en tijd voor scherpe humor, satire en zelfrelativering.  In de vooravond pakt VRT CANVAS uit met de beste aankoopcomedy zoals The Office US.

Block image

 Later op de avond is Ella Leyers met haar stralende glimlach én vlijmscherpe tanden niet meer weg te denken in De ideale wereld. ​ Op vrijdag zijn er comedycaptaties om lachend het weekend in te gaan.

5-sterren docu's en fictie

Verder programmeert VRT CANVAS in het najaar de hele week de beste aankoopdocumentaires en -fictie. De reeks SAS Rogue Heroes is op ware gebeurtenissen gebaseerd én van de makers van Peaky Blinders. Zondag sluiten we de week af met kleppers zoals de docu Citizens at War: A Year in Ukraine en de fictiereeks Domina.

Ook jouw merk linken aan de sterke content van VRT CANVAS?