Jordan Bowring
Jordan Bowring
Marketing Executive
25/08/2023
Goeie muziek, boeiende verhalen en sterke persoonlijkheden: Het najaar van VRT Radio schiet uit de startblokken met enkele opvallende vernieuwingen in de zendschema’s. Dit is het najaar van Radio 2, Radio 1, MNM, StuBru en Klara.

Radio 1

Op zaterdag 2 september presenteert Evert Venema met Xavier Taveirne de Lage Landen lijst met de 100 beste Nederlandstalige liedjes gekozen door de Radio 1-luisteraars.

Vanaf 4 september hoor je feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen van de dag die je raken en ertoe doen, telkens na het nieuws van 18u in Het kwartier.

Kobe Ilsen en Babette Moonen antwoorden op vragen van luisteraars bij de grote en kleine verhalen in de actualiteit. Ze doen dat in Zijn er nog vragen? vanaf vrijdag 8 september, tussen 10u en 12u.

Radio2

Vanaf 1 september hoor je al je vertrouwde programma’s weer op Radio2, met onder meer Peter, Kim en Margaux die je dag op gang trekken met Goeiemorgen Morgen!

Bij Radio2 Benebene via DAB+ kan je terecht voor de beste Nederlandstalige muziek.

MNM

Block image

Vanaf maandag 4 september gidst Maureen Vanherberghen van maandag tot en met donderdag de luisteraar door de namiddag van 13u tot 16u. 


Astrid Demeure is voortaan elke weekdag tussen 12u en 13u te horen. 

Julie Van den Steen keert tijdelijk terug, met een programma op vrijdag tussen 16u en 19u.  

Manu Van Acker en Charlotte Sieben presenteren De MNM weekendploeg elke zaterdag en zondag van 12u tot 16u.

MNM gaat op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel. De strafste school wint een onvergetelijk feest op de speelplaats. De inschrijvingen starten op 1 september.

Studio Brussel

Block image

Vanaf 2 september hoor je elke zaterdag tussen 10 en 12 uur De afrekening met Olga Leyers (foto).


Linde Merckpoel lost vanaf 1 september elke vrijdag tussen 16u en 18u kleine en grote problemen van de Vlaming op in Los het op lost.

Wanneer Fien Germijns weekend heeft staat de Studio Brussel-luisteraar op met Gunther Desamblanx. Elke zaterdag en zondag tussen 07u en 10u.

Op zaterdag en zondag van 13u tot 18u presenteren Mourad Baaiz en Sali Haidara.

Klara

Tijdens het Film fest Gent is ook The original soundtrack terug en jouw favoriete werken hoor je eind november in de Klara top 100.

Block image

In het programma De Jaren stelt Heleen Debruyne voortaan de vragen op zondagochtend.
 

Verder pakt Klara dit najaar uit met drie podcasts, waaronder Eerste hulp bij klassiek (foto)

Adverteren op VRT-radio?