Julie Zagers
Julie Zagers
Account Executive
13/06/2023
De VRT-zenders zorgen voor animo heel de zomer lang vanop de eerste rij! Van Zomerhit over festivals tot talentenjacht, deze muziekzomer belooft onvergetelijk te worden voor jong en oud. Met gratis live optredens, activiteiten ter plaatse, verslag achter de schermen, en dit allemaal live te volgen op radio, tv of of online via VRT MAX. Een ideaal moment voor adverteerders om top of mind te blijven deze zomer.

Geen zomer zonder Zomerhit

Ook dit jaar slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar voor dit grootse muzikaal feest in gaststad Blankenberge. Van 10 juli tem 19 augustus strijden twintig artiesten er om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader presenteren de show én maken ook een exclusieve videoreeks op VRT MAX: Zomerhit confessions, waar ze bekentenissen van bekende gasten proberen te ontfutselen. 

Zita Wauters zal de hele zomer lang achter de schermen verslag uitbrengen op verschillende socialemediaplatformen zodat jij niets moet missen. 

Kom alvast in de sfeer met onze casemovie van Zomerhit 2022 en ontdek hoe partners Orange, Sport Vlaanderen en VLAM het beleefden: 

VRT 1

Naast de zes televisieshows van Zomerhit in Blankenberge, zorgt VRT 1 ook voor de nodige sfeer tijdens de Vlaamse feestdag. Op 11 juli palmt Peter Van de Veire weer de Grote Markt van Antwerpen in met Vlaanderen feest. Bazart, Camille, Metejoor, Gustaph, Pommelien Thijs, en vele anderen zijn van de partij.

Radio2

De studio van Radio2 vind je van 10 juli tem zaterdag 19 augustus aan het begin van de Belgium Pier in Blankenberge. Verwacht je aan heel wat artiesten van bij ons, live aan het werk, tijdens Radio2 Aan zee en Radio2 Zomerhit. Op 11 juli viert Radio2 de Vlaamse feestdag met veel muziek. En ook Radio2 BeneBene doet mee met de Radio2 BeneBene Vlaamse100

MNM

Deze zomer vind je MNM overal. Zo bestormen MNM-dj's Sander Gillis en Laura Govaerts verschillende podia met hun Gillis & Govaerts Liveband. Die ontstond na het succes van deTikTok-covers van het olijke duo.  

Daarnaast gaat MNM voor het dertiende jaar op rij op zoek naar straf dj-talent tijdens MNM Start To DJ. De winnaar mag draaien op Tomorrowland Winter en wordt één van de huis-dj’s op MNM. 

Studio Brussel, de festivalzender

Bij Studio Brussel beleef je alle zomerfestivals vanop de eerste rij. Eind mei opende de zender het seizoen met live-uitzendingen vanop CORE. En ook op nog vier andere festivalterreinen plant Studio Brussel een volledige radiostudio neer: Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop. Maar ook de andere festivals (40 in totaal!) beleef je volop, live op de radio. Dagelijks krijg je vooruitblikken, de beste verhalen én kun je tickets winnen. 

Canvas

Ook op Canvas word je ondergedompeld in de festival vibes. Beleef live-uitzendingen vanop Rock Werchter en Pukkelpop. Michèle Cuvelier neemt je mee in de bruisende sfeer, artiesten komen langs voor een babbel en je krijgt vooral veel muziek.  

Ketnet

Ook deze zomer kun je weer genieten van de Ketnet Zomertour, hét gratis zomerfestival voor kinderen, (groot)ouders en iedereen met een jong hart. Met spetterende optredens van onder andere #LikeMe, Kaatje, Kamiel & Viktor en De KetnetBand. De Zomertour strijkt neer in Sint-Niklaas, Wenduine, Diest en Roeselare.

Zonnig voor iedereen

VRT is er voor alle Vlamingen: in overleg met de organisaties voor slechtzienden en slechthorenden maakt VRT haar Muziekzomer zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Zo kunnen personen met een handicap volwaardig meegenieten van Zomerhit en de Ketnet Zomertour. Ook op de Radio2-site aan de Belgium Pier in Blankenberge is er veel aandacht voor een toegankelijke en gelijkwaardige beleving. 

Wil je jouw merk linken aan de muziekzomer van VRT?

Contacteer ons. We helpen je graag verder!