Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
27/06/2023
De zomerse programmatie van VRT 1 & Canvas staat traditiegetrouw synoniem voor eindeloos veel kijkplezier. Met nieuwe programma’s, oude succesformules, veel quiz, tal van filmklassiekers en een overvloed aan sport. Kortom, heel wat mogelijkheden voor kijkers en adverteerders.

VRT 1: op stap, op de fiets of gezellig thuis

Block image

Siska Schoeters en Niels Destadsbader trekken met Zomerhit 2023 naar Blankenberge met maar liefst zes televisieshows. Ook op de Vlaamse feestdag kun je genieten van een scala aan Vlaamse topartiesten.  Meer info over de muziekzomer

Wim Lybaert blijft lekker thuis voor zijn nieuwe programma Zomeravonden. Waar hij thuis in zijn moestuin onder anderen Philippe Geubels, Wim Opbrouck en Stephanie Planckaert in de watten legt. Vanaf 7 augustus, van maandag t.e.m. donderdag om 20.40 uur | op VRT 1 en VRT MAX ​

Block image

In Switch nemen elke week vijf kandidaten het tegen elkaar op in de quiz zonder punten. Vanaf maandag 3 juli, elke weekdag om 20.10 uur | op VRT 1 en VRT MAX

Het begin van de zomervakantie betekent ook het begin van de Tour de France. Karl Vannieuwkerke kruipt drie weken lang in het spoor van de Ronde van Frankrijk met zijn dagelijkse wielertalkshow Vive le vélo. In Tour de France Femmes - met Maarten en Marijn brengen Maarten Vangramberen en Marijn de Vries vanuit Frankrijk elke avond een ritverslag en reacties. Meer info over de sportzomer.

Topsport, topfilms en topfestivals bij Canvas

Juli is filmmaand: Cinema Canvas zomer brengt elke dag om 22 uur stipt een filmklassieker zoals Midnight cowboy, The big chill, Hannah and her sisters, Mon oncle, Kramer vs. Kramer en Tous les matins du monde. Ideaal dus om de warme zomerdagen af te sluiten.

In de tweede helft van de zomervakantie ligt de focus op sportbeleving met begin augustus het super-WK-wielrennen in Glasgow met competities in zowat alle wielerdisciplines. In de tweede helft van augustus schakelen we over naar Boedapest voor het WK atletiek, waar alle ogen gericht zijn op Nafi Thiam.

Block image

Naast film en sport zit je bij Canvas ook goed voor muziek met de hoogtepunten van Studio Brussel op Rock Werchter en Pukkelpop. Michèle Cuvelier dompelt je onder in de bruisende sfeer met live-uitzendingen vanop de festivalterreinen. Alsof je er zelf bij bent.

Wil je ook graag jouw merk linken aan VRT 1 & Canvas?

Op 11 september 2023 om 10u ’s ochtends kunnen adverteerders opnieuw intekenen voor een Premium Partnership TV. Een unieke kans om je merk te linken aan de straffe content van VRT.

Contacteer ons voor meer info. We helpen je graag verder.