Stefanie Van Snick
Stefanie Van Snick
Head of Sales Directs & New Business
02/06/2020
Een automotive speler die het klaarspeelt om op 30 dagen zijn merkherkenning meer dan te verdubbelen? Kia deed het. Het merk noteert een stijging van 136% met zijn Hybride-campagne. De motor van dit succes? Radio.

“Uit een bevraging die we hielden in samenwerking met Havas Media, blijkt dat de Belg de overstap naar elektrisch rijden uitstelt”, vertelt Lina Soccio, Communication Manager bij Kia Motors Belux. “Hij zit nog met vele vragen: hoe ver kan ik rijden, hoe moet ik laden? Kia is gekend om zijn goede prijs-kwaliteitsperceptie, maar we zullen niet spontaan genoemd worden in de lijst van elektrische automerken. Toch was net dat de doelstelling van deze campagne: Kia linken aan elektrisch rijden.”

Een batterij aan argumenten

“In tegenstelling tot de andere automotive spelers die op radio steevast inzetten op promo’s of op de nieuwe modellen, wilden wij het medium op een andere manier inzetten. Het was onze keuze om luisteraars bewust te maken van de voordelen van elektrisch rijden en al hun vragen erover te beantwoorden. Dankzij een leuke creatieve vertaalslag, de avonturen van ‘+’ en ‘-‘, boden we de luisteraar een batterij aan argumenten.”

Radio als brand generator

“Belgen zijn echte radioluisteraars: we kozen voor een radio-aanpak, aangevuld met online-kanalen. Door het medium in te zetten als een echte brand generator slaagden we er in een versnelling hoger te schakelen in onze merkherkenbaarheid.”

De resultaten van de DIVA-test bewezen na 1 maand een verdubbeling van de merkherkenbaarheid (+136%). “Bovendien noteerden we een halvering in verwarring met andere automerken. De boodschap was helder: go electric. De argumenten en leuke tune deden de rest. Respondenten appreciëren onze authentieke manier van communiceren.”

Interesse in adverteren op radio?

Vraag meer info via var.be/contact