Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
24/08/2022
Topfictie van eigen bodem, nieuwe programma’s en verrassende wendingen op radio. Ook in 2023 staat er heel wat op het programma.

Nieuwe Belgische fictiereeksen op Eén

Zo is er de nieuwe tragikomische reeks De club, met onder andere Janne Desmet, Dominique Van Malder en Evelien Bosmans. De club draait rond drie koppels die vrienden worden in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten er plots een nieuwe maken wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt...

Block image

Het is ook uitkijken naar de spannende reeks Arcadia, een samenwerking tussen VRT (Eén) en het Nederlandse KRO-NCRV (NPO), in coproductie met de Duitse WDR en SWR (ARD). Na een grote catastrofe ontstaat een nieuwe samenleving, Arcadia. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: de Burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen in deze maatschappij, en waar je als burger recht op hebt. Hoe overleef je in een wereld waar een scoresysteem jouw levenskwaliteit bepaalt? En hoe ver ga je om jouw gezin te beschermen?

In de nieuwe reeks van Dertigers, die zich afspeelt in Vlaams-Brabant, staat de vriendengroep van Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami centraal. Zij leerden elkaar in hun jeugdjaren kennen op de Chiro.

Block image

De nieuwe reeks 1985, een samenwerking tussen VRT en RTBF, is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de woelige jaren 80, toen de Bende van Nijvel volop terreur zaaide.

Show, show, show

Niels Destadsbader, Siska Schoeters en Aster Nzeyimana gaan samen op zoek naar het grootste danstalent van Vlaanderen in een gloednieuwe show: The greatest dancer van Vlaanderen. Alle soorten dansers en dansstijlen zijn welkom: jong en ouder, solisten, duo’s en groepen, van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom.

Ook in 2023 kijkt Eén samen met heel Vlaanderen uit naar het Eurovisiesongfestival. Nadat ons land massaal meeleefde met en supporterde voor onder andere Hooverphonic en Jérémie Makiese, kunnen we voor de komende editie samen beslissen wie we naar het grootste muziekfestival ter wereld sturen. Want in Eurosong gaat Peter Van de Veire op zoek naar de artiest en de song die ons land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Programma’s van hier

In de documentairereeks Het verhaal van Vlaanderen - die doorspekt wordt met historische re-enactments - zoekt Tom Waes uit wat er zich hier sinds de aankomst van de eerste Homo sapiens heeft afgespeeld, op de 14.000 vierkante kilometer die we vandaag Vlaanderen noemen. Elke aflevering zoomt in op een periode uit de geschiedenis.

Ook in 2023 is het nieuwe Een jaar op zee (werktitel) met Wim Lybaert te zien. Al van jongs af is Wim gefascineerd door de zee en door vissers. In deze reeks wil hij achterhalen of er zeewater door zijn aderen stroomt en gaat hij, van de Ierse Zee tot het Hoge Noorden, op zoek naar het avontuur, de jacht, de kameraadschap, naar de ziel van onze visserij.

Een nieuwe nationale ochtendshow op Radio2

Radio2 krijgt vanaf volgend jaar een nationale ochtendshow met Peter Van de Veire als dé ochtendstem. Peter zegt: “Goeiemorgen!”, met een klare blik op de wereld, Vlaanderen én de regio’s. Peter maakt zijn ochtendshow samen mét de luisteraars en ontmoet ze ook regelmatig. Want deze Ochtendshow komt ook écht naar je toe.

Je merk linken aan de topcontent van VRT?