Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
25/01/2019
VRT luidt het jaar in met opvallende reeksen, nieuwe programma’s, topfictie en geliefde gezichten. Dit zijn de pareltjes van het voorjaar op Eén.

Naast de vertrouwde dagelijkse programma’s zoals Blokken, Dagelijkse kost, Iedereen beroemd, Het journaal, Thuis en een nieuw seizoen Van Gils & gasten, zijn er ook een aantal gloednieuwe toevoegingen aan de programmatie.

Entertainment & Human Interest

In Op naar de 100! doet eeuwige spring-in-‘t-veld Marcel Vanthilt een poging om vrolijk en gezond zo oud mogelijk te worden. Marcel stelt zijn lichaam dus ten dienste van de wetenschap en ondergaat als proefkonijn alle mogelijke behandelingen en therapieën, de ene al veiliger dan de andere...

In Rond de Noordzee gaat Arnout Hauben op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld.

Philippe Geubels is een wandelende medische encyclopedie en kent volledige bijsluiters van medicijnen uit zijn hoofd. Dat verborgen talent toont hij dit voorjaar in de nieuwe, humoristische panelquiz Is er een dokter in de zaal? Philippe gaat samen met vier bekende panelleden in diverse rondes op zoek naar antwoorden op allerlei gezondheidsvragen, serieuze en luchtige.

Block image

Ook nieuw dit voorjaar is Factcheckers met Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren en Britt Van Marsenille. Samen duiken ze in de wereld van de feiten: “Worden kinderen hyperactief van suiker?”, “Is plassen in een zwembad gevaarlijk?” en “Val je af van Tequila?”. Wat is waar en wat maar half?

Naast de vertrouwde schermgezichten zoals Tom Waes, Jeroen Meus en Philippe Geubels, is er ook een new kid on the block: Comédienne Soe Nsuki gaat in Happy Birthday to Soe op zoek naar haar Congolese familie om hen uit te nodigen voor haar 30ste verjaardag.

Nieuwe fictie

Dit voorjaar wordt het ook uitkijken naar enkele nieuwe fictiereeksen. In de langverwachte serie Undercover moeten agenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim De Rooij (de Nederlandse actrice Anna Drijver) infiltreren in het leven van Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld.

Na de succesvolle samenwerking tussen Eén en BBC voor het veelbekeken The Missing, is er binnenkort de nieuwe dramareeks Baptiste. Deze zesdelige spin-off draait rond Julien Baptiste, de norse en koppige inspecteur uit The Missing. Naast internationale topacteurs is er ook talent van eigen bodem te zien zoals Barbara Sarafian, Boris Van Severen en Martha Canga Antonio.

Terugkerende toppers

Na het enorm populaire eerste seizoen van Down the road trekt Dieter Coppens er dit voorjaar opnieuw op uit met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down, ditmaal naar het mooie Zuid-afrika. 

Down The Road - seizoen 2

0:00
/
0:00

Voor de sportliefhebbers is er een nieuw seizoen van DNA Nys. Het nieuwe seizoen volgt Thibau op weg naar het WK in Bogense (Denemarken). De quizfanaten kunnen dan weer hun hartje ophalen aan een nieuw seizoen van Twee tot de zesde macht met Jeroen Meus als presentator.