Laurens Luypaert
Laurens Luypaert
Marketing Executive
31/01/2022
Door de coronacrisis heeft de Belgische muziekscene het al twee jaar zwaar te verduren. De VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, bundelen hun krachten om de muziek van eigen bodem extra aandacht te geven.

Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari kan iedereen genieten van een week vol extra muziekaanbod en muzikale initiatieven rond artiesten van bij ons. Nieuw dit jaar is dat de Week van de Belgische muziek over heel het land plaatsvindt.

Belgische muziek zal zo overal zijn: op radio en tv, in lokale muziekwinkels, concertzalen en clubs tot in scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken. Zelfs op je wekelijkse markt of in de winkelstraten. Ontdek hieronder alles wat de VRT in petto heeft.

Beleef de Week van de Belgische muziek op VRT NU

Op VRT NU volg je de livestreams van alle VRT-radionetten op de voet én ontdek je heel wat nieuwe webreeksen en muzieksessies speciaal voor de Week van de Belgische muziek. Zo kan je onder andere genieten van Radio 2 Bene Bene-sessies, MNM Livesessies, De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, Belpop Helden van Radio 1 en De Twintigers van Klara.

Daarnaast brengt VRT NU een uitgebreide greep uit het muziekarchief van de VRT tijdens de Week van de Belgische muziek.

Belpop boven op Radio 1

Van maandag tot en met donderdag is het op Radio 1 elke dag vrolijk ontwaken met alleen maar Belgische muziek in Belpop Stories. Van maandag tot en met vrijdag brengen Belgische artiesten dan weer een eerbetoon aan hun Belgisch idool in Belpop Helden.

De apotheose van de Week van de Belgische muziek bij Radio 1 volgt op zaterdag 5 februari met een Belpop 100 met Floris Daelemans en Ayco Duyster.

Eerste Radio 2 Bene Bene 1000

Ook bij Radio 2 kunnen muziekliefhebbers altijd terecht voor het beste van eigen bodem. Speciaal voor de Week van de Belgische muziek lanceert Radio 2 de Radio 2 Bene Bene 1000 op de Radio 2 Bene Bene-muziekstream op DAB+.

Voor de gelegenheid lanceert Radio 2 de nieuwe docureeks Achter de Artiest op radio2.be en op VRT NU. Drie unieke backstagereportages, door de ogen van de muzikanten achter Laura Tesoro, Bart Peeters en Niels Destadsbader.

#ikluisterbelgisch in Kortrijk

Tijdens de Week van de Belgische muziek hoor je op Studio Brussel #ikluisterbelgisch. Een hele week de beste Belgische muziek. Live vanuit Kortrijk. Tal van artiesten komen over de vloer en luisteraars maken kans op een unieke platenkast, gevuld met honderd Belgische vinyls.

Bravo België Top100 op MNM

Op vrijdag 4 februari presenteren Astrid Demeure en Brahim van 9.00 tot 17.00 uur de Bravo België Top100, de 100 favoriete hits van bij ons, gekozen door de MNM-luisteraar.

Muzikale kost op Eén

Tijdens de Week van de Belgische muziek kookt Jeroen Meus in Dagelijkse kost op muziek van eigen bodem. Vijf Belgische topartiesten geven een intiem huiskamerconcert vanuit hun eigen woonkamer of studio: Selah Sue (maandag), Mauro (dinsdag), blackwave. (woensdag), Willy Sommers (donderdag) en Compact Disk Dummies (vrijdag). Ook Iedereen beroemd zal in die week aandacht besteden aan muziek van eigen bodem.

Toots Sessies op Canvas

De Week van de Belgische muziek is op Canvas ook de afsluiter van de lopende reeks Toots Sessies.

Op vrijdag 4 februari kunnen kijkers hun muzikaal hart ophalen met Charlatan, een docufilm rond het leven van Arno Hintjens.

Meer weten over de impact van audio op je merk?

Contacteer ons voor meer informatie of een voorstel op maat.