Jordan Bowring
Jordan Bowring
Marketing Executive
26/06/2023
Bij VRT en Sporza zitten sportliefhebbers deze zomer opnieuw op de eerste rij. Dankzij live-verslaggeving, livestreams en videohoogtepunten zullen we met z’n allen alle gebeurtenissen op de voet kunnen volgen. Met deze 10 toppers verzekert VRT alle supporters van een absolute droomzomer, en adverteerders van ultrahoge kijkcijfers.

1. Het EK Basketbal Vrouwen

De Belgian Cats haalden zondag de Europese titel binnen in het basketbal na een historische overwinning. Op de voorbije twee EK’s behaalden ze een bronzen medaille.

Block image

Na een overwinning tegen Frankrijk in de halve finale en een nagelbijter tegen Spanje trokken de Cats aan het langste eind. Alle wedstrijden werden uitgezonden op VRT 1, Canvas en VRT MAX. Ook op de radio en online volgt Sporza de Belgian Cats op de voet.

2. Het EK Voetbal -21

Op 21 juni begint in Georgië en Roemenië het EK voetbal voor -21 jarigen, mét onze Jonge Duivels. ​Het EK is extra belangrijk voor ons nationaal beloftenteam omdat het ook een kwalificatietornooi is voor de Olympische Spelen. De wedstrijden van de Jonge Duivels én de finale worden live uitgezonden op Canvas.

3. De Tour de France

Op 1 juli gaat de 110de editie van de Tour de France van start in Bilbao. Met live-uitzendingen op VRT 1, VRT MAX en Radio 1 hoeven wielerliefhebbers geen seconde te missen. Ook dit jaar kan er weer meegedaan worden met de Sporza Tourmanager, vorig jaar namen er maar liefst 77.000 wielerfans actief deel. In 2022 kon de Tour gemiddeld 572.878 kijkers (live 0+vosdal) boeien, goed voor een marktaandeel van 64.8%.

4. Vive le Vélo

Uiteraard volgt Karl Vannieuwkerke met zijn dagelijkse wielertalkshow Vive le vélo opnieuw het spoor van de Tour.

Block image

Op de mooiste en meest pittoreske locaties ontvangt hij boeiende gasten voor een gesprek over de rit van de dag, de Ronde en het leven, vorig jaar goed voor gemiddeld 667.211 kijkers (lineair en online) en een schitterend marktaandeel van 43,3% in de eerste 3 weken.

5. De Tour de France Femmes

Aansluitend bij de Tour van de mannen begint die van de vrouwen op 23 juli. Alle ritten worden rechtstreeks uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX, ook Radio 1 brengt verslag uit. Ook dit jaar geeft Sporza op VRT 1 duiding in een speciaal Tourmagazine. In 2022 keken gemiddeld 282.652 liefhebbers (live+vosdal), goed voor een marktaandeel van 44,8% voor de ritten die uitgezonden werden op VRT 1.

6. Het WK Voetbal Vrouwen

Het WK voetbal voor vrouwen wordt georganiseerd in Australië en Nieuw-Zeeland en loopt van 20 juli tot 20 augustus. Sporza brengt dagelijks één live-wedstrijd en een samenvattingsmagazine. Vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden ook omkaderd.

7. Het WK Wielrennen

Van 3 tot 13 augustus strijkt de hele wielerwereld neer in Glasgow voor een echt ‘super-wk’ met competities in zowat alle wielerdisciplines: weg- en baanwielrennen, mountainbike, BMX, para-cycling en indoor-cycling. Uiteraard zit Sporza in het wiel van al die competities, zowel via tv als radio en online.

8. Het WK Atletiek

Block image

Van 19 tot 27 augustus ligt de focus van Sporza op het WK Atletiek dat dit jaar plaatsvindt in Boedapest. Met de ochtendsessies op VRT 1 en de avondsessie op Canvas moeten de atletiekliefhebbers er geen moment van missen. 

9. Het EK Hockey

Het EK hockey voor mannen en vrouwen vindt dit jaar plaats in Mönchengladbach van 18 tot 27 augustus. Zowel de Red Lions als de Red Panthers verdedigen er hun bronzen medaille van 2021. Sporza houdt de vinger aan de pols.

10. Het EK Volleybal

Deze zomer treden zowel de Yellow Tigers als de Red Dragons aan in het EK Volleybal. Het EK bij de vrouwen vindt plaats van 15 augustus tot 3 september, dat van de mannen loopt van 28 augustus tot 16 september. Sporza brengt verslag uit van beide EK’s.

Meesurfen op het bereik van deze sporttoppers?

Contacteer ons voor de mogelijkheden.