Geert Vansant
Geert Vansant
Market Intelligence Manager
12/09/2023
De Vlaamse fictiereeks waar enkele jonge twintigers een onbezonnen zomer beleven in het weelderige Knokke is exclusief te bekijken op VRT MAX en sinds kort ook beschikbaar op Netflix. De cijfers zijn indrukwekkend. Met meer dan 7 miljoen videostarts – waarvan de helft van de starts afkomstig is van de (moeilijk te bereiken) doelgroep 13-34 - is Knokke Off met voorsprong de best bekeken ‘VRT MAX only’-serie.

VRT lost geregeld ‘VRT MAX only’-series online, zonder ze gelijktijdig of vooraf uit te zenden op VRT-televisie, wat een succes blijkt te zijn. Zo heb je reeksen als Season of Sex, dat tot voor kort de meest bekeken ‘VRT MAX only-serie’ was met in totaal 894.000 videostarts, Roomies met 702.000 videostarts of Babyproof dat na enkele weken al 281.000 videostarts oplevert. Allemaal sterke content, en exclusief digitaal te bekijken via VRT MAX.

Knokke off verpulvert vorige successen

En toen kwam Knokke Off… Al na een goede week werd het record van Season of Sex reeds verbroken. Op dit moment kent Knokke Off meer dan 7.030.000 videostarts sinds de lancering en dat aantal blijft groeien. Elke aflevering is bovendien voorlopig meer dan 500.000 maal opgevraagd. 

50% videostarts bij 13-34-jarigen

VRT MAX bereikt over het algemeen een jonger profiel. Voor meerdere sellable programma's van 2023 zien we dat het aandeel videostarts hoger ligt bij 13-34-jarigen. Als we in de cijfers duiken van Knokke Off kunnen we hetzelfde vaststellen alleen wordt dat nog meer uitgesproken. Zo zien we dat maar liefst 50% van de videostarts van de doelgroep 13-34 komt.

Bron: Eigen data VRT MAX.

Ook jouw preroll op VRT MAX?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.