Julie Desmet
Julie Desmet
Business Developer Creative Partnerships
14/08/2023
Geen zomer zonder zon, vakantie en... Sporza Tourmanager! Met een ultrabetrokken fanbase en een volledig uitgebouwde mediavisibiliteit is het online spel ook strategisch aantrekkelijk voor adverteerders die zich in de kijker willen rijden bij een interessante doelgroep.

Een ultrabetrokken fanbase

Jonge, frisse renners zoals Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Tom Pidcock en Tadej Pogacar maken de koers attractiever dan ooit. Sportpronostieken en online games zitten in de lift. Geen wonder dus dat het aantal profielen van Sporza Tourmanager blijft stijgen. Vorig jaar werden 63.000 profielen aangemaakt, dit jaar zijn er dat al 96.681. Ook de betrokkenheid blijft aangroeien: collega’s, vrienden en familie nemen het intensief tegen elkaar op in deze ‘fantasy wielergame’.

Een uitgebouwde mediavisibiliteit

Het spel krijgt een steeds belangrijkere plek in het VRT-aanbod. Naast prominente vermelding op de Sporza-website, krijgt het initiatief ook uitgebreide aandacht in podcasts en tv-promospots. Dat resulteert voor partner Skoda in 360°-visibiliteit op online display banners, billboards op VRT 1 en Canvas, radiospots op Studio Brussel, Radio 1, Radio2 en MNM, aanwezigheid in de Sporza-app en op VRT MAX, in de Sporza-newsletter en op de Sporza-accounts op Facebook en Instagram. Daarnaast geeft het merk ook gesigneerde groene truien weg in Vive le Vélo en is het sponsor van ‘De Kopman’, de podcast van de Sporza Tourmanager.

Een interessante doelgroep

Skoda is een merk met een hart voor wielrennen dat mikt op een jonge mannelijke doelgroep. 56% van de gebruikers van Sporza Tourmanager is jonger dan 35. Deze doelgroepen kijken een koers of wedstrijd vaak niet meer uit maar checken wel meermaals wedstrijdfiches. Door deze entertainmentsformules mee op te nemen in het aanbod, bereikt de openbare omroep niet alleen een extra commerciële doelgroep maar kunnen er ook efficiënte, creatieve partnerships worden aangeboden.

Ook interesse in een creative partnership?

Contacteer ons voor meer info.