Silke  Deliens
Silke Deliens
Marketing Executive
21/06/2019
Volkswagen werkt al jaren met radiospots om haar merk op te bouwen, ook al kan het geen auto tonen in een radiospot. Toch geven de resultaten van de nieuwe DIVA 3.0 impactstudie aan dat het merk op het juiste spoor zit..

“De sfeer en tone of voice van de radiocampagnes matchen goed met de doelgroep”, weet Frédéric Lequeu, marketing project manager van Volkswagen. "En door de DIVA studie hebben we een goed zicht gekregen op onze merkevolutie.”

Waarom testen en waarop letten jullie?

“Posttesting is heel belangrijk. Zo krijgen we inzicht op de perceptie en efficiëntie van onze radiocommercial. Die learnings delen we dan met het creatief bureau en het mediabureau.”

Wat vind je van de nieuwe  DIVA 3.0?

“Dankzij de resultaten van de Pulse-tool weten we dat onze tone of voice gewaardeerd wordt en de we goed evolueren.”

Welke concrete inzichten haalden jullie al uit de DIVA?

“We lanceerden bijna twee jaar geleden een nieuw sound logo dat de algemene sfeer van ons merk moet uitstralen. De DIVA-resultaten geven aan hoe de brand attribution evolueert. We leerden ook dat de spot als geheel heel goed gewaardeerd wordt. Ook de creativiteit is van belang. Veiligheid is een thema dat je op heel wat verschillende manieren kunt brengen. Wij wilden een positief gevoel koppelen aan dit thema via onze laatste Polo-spots over het voetgangersherkenning veiligheidssysteem en we zien dat dit is gelukt. De perceptie zat goed en matchte met onze boodschap.”

Wil je weten hoe DIVA 3.0 jouw merk kan helpen?

Download dan de whitepaper op var.be/diva-impactstudie of neem contact op met je matchmaker bij Var.

Meer resultaten en inspiratie? Lees de cases van MediaMarkt en Dovy Keukens.