Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
14/12/2020
De Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel.

Eén: #soeperbedankt met Dieter Coppens

Dieter Coppens trekt met z’n soepbus op roadtrip door heel Vlaanderen tijdens De Warmste Week. Hij schenkt soep aan de mensen die het voorbije jaar het verschil hebben gemaakt. Elke dag neemt Dieter een andere Eén-collega mee, ook wel zijn ‘soepporters’ genoemd: Kevin uit Down the road, Wim Lybaert, Jeroen Meus, Siska Schoeters, Tijs Vanneste, Cath Luyten, Leen Dendievel en Eddy Planckaert.

StuBru & Beats of Love

Zoals de traditie het wilt, bedankt StuBru iedereen met muziek. Live vanuit Leuven zullen 8 presentatoren een week lang jouw verzoekplaten – jouw beats of love – draaien. Zo kan je op een bijzondere manier iemand bedanken die voor jou dit jaar het verschil heeft gemaakt.

Vier duo’s (Michèle Cuvelier en Joris Brys, Eva De Roo en Sander Vandenhende, Fien Germijns en Stijn Van de Voorde en Kirsten Lemaire en Max Vryens) zullen 20 verschillende locaties in Leuven aandoen: van Gasthuisberg tot de centrale gevangenis. 19 locaties liggen al vast. De laatste locatie zal De Warmste Straat zijn: Leuvenaars kunnen hun straat nomineren waarbij de winnaar op kerstavond een coronaproof miniconcert van Selah Sue wint.

Het Warmste Koor van Radio 2

Radio 2 zorgt voor een zingend dankjewel. Speciaal voor De Warmste Week stak Noordkaap hun meezinger 'Ik hou van u' in een nieuw jasje. Radio 2 nodigt iedereen uit om coronaveilig mee te zingen met de karaokevideo op radio2.be en een welgemeende 'Ik hou van u' te zingen voor je warme buur, familielid of vriend om hen te bedanken voor het voorbije jaar.

Ketnet vlamt door het land met Ketnet Brandt Weer

Ook de kids kunnen hun beste beentje voorzetten tijdens De Warmste Week. Ketnet-wrappers Gloria, Sarah, Sien, Sander en Thomas trekken tijdens De Warmste Week met hun vlam door Vlaanderen om de personen te bedanken die door de kinderen gekozen zijn om hen bedankje te sturen.

Radio 1 doorbreekt de eenzaamheid

Door de crisis voelen veel mensen zich eenzaam en geïsoleerd. Met het laatavondprogramma De LuisterLijn bieden Annelies Moons en Joris Hessels een luisterend oor voor zij die hun verhaal kwijt willen.


Daarnaast pakt de zender ook uit met De Warmste Belcirkel. Het principe is simpel: een groep van mensen waar je regelmatig telefonisch contact mee hebt, kan eenzaamheid wat doorbreken. Siona, Mirke en Nele van audiocollectief Schik gaan belcirkels vormen en verslag uitbrengen op Byloo en via social media.

Coronaveilig dansen met MNM

Heb je tijd vrijgemaakt om jouw vrienden erdoor te helpen in deze bizarre tijden of schreef jouw jeugdbeweging gedichten voor eenzame ouderen? Wie weet komt dj Brahim dan wel langs bij jou voor een coronaproof feestje met zijn mobiele silent disco.
Samen met Ketnet lanceert MNM op 18 december een Tiktok-challenge. Daarbij kan iedereen laten weten wie zij of hij wil bedanken onder de hashtags #eenlopendvuurtje en #dewarmsteweek.

De Warmste Dankuwel van het Jaar

Afsluiten doen Bart Peeters en Siska Schoeters op donderdag 24 december met De Warmste Dankuwel van het Jaar op Eén. Het duo maakt samen meer dan vier uur live televisie op weg naar kerstavond, met een pak (on)bekende mensen die elkaar – virtueel – bedanken, warme verhalen van de voorbije week en een flinke scheut muzikale kerstsfeer.

Interesse in partneren met de VRT-merken?