Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
07/03/2023
The Greatest Dancer van Vlaanderen van VRT (te zien op Eén en VRT MAX) en The Dancer van RTBF (op La Une en Auvio) is een gloednieuwe zoektocht naar geweldig danstalent. BMW en AXA Verzekeringen zetten mee hun schouders onder dit nationaal partnerschip.

Sinds 4 februari staat Eén elke zaterdagavond volledig in het teken van geweldig danstalent in Vlaanderen. Jong en oud, solo-dansers of groepen, uiteenlopende stijlen: iedereen mag zijn passie tonen. Siska Schoeters en Aster Nzeyimana presenteren de ode aan de dans in al zijn stijlen. Alle gepassioneerde dansers kunnen meestrijden om de titel ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’. Met dit programma wil Eén ook de jongere doelgroepen aanspreken en dat zien we in de demographics: afl 1-5 scoren gemiddeld 26% marktaandeel op VVA 18-54 en zelfs 28% marktaandeel op VVA 18-44.*

VRT staat voor kwaliteit en kwalitatieve programma’s. Merken streven ernaar om op een kwalitatieve manier aanwezig te zijn in een kwalitatieve omgeving. Een omgeving die niet commercieel is, wat adverteerdersboodschappen alleen maar versterkt.

AXA Verzekeringen verzorgt de merkintegratie in en rond het programma. Luc Latour, Brand & Media manager AXA Belgium: “In lange en uitgebreide reclameblokken springt je verhaal er minder uit, terwijl in de billboardblokken op Eén telkens slechts een paar merken aan bod komen gedurende vijf seconden. Dat ervaren we als positief. Op die manier komt je verhaal des te sterker naar voren, al blijft het een uitdaging om in enkele seconden je boodschap creatief over te brengen. Zelfvertrouwen verlegt grenzen, en dat is wat dit programma wil teweegbrengen. Via ons motto #KnowYouCan op de muurbekleding en posters geven we de deelnemers graag een duwtje in de rug, zowel tijdens de repetities als voor ze live het podium op gaan.”

BMW is een graag geziene partner in de entertainmentsector: Tomorrowland, Les Francofolies, Coachella, de MIA’s, … Voor The Greatest Dancer levert het automerk high-end modellen met chauffeurs die de coaches met een gepersonaliseerde nummerplaat van en naar de rode loper voeren. Georges Pagalis, Media & Digital Performance Manager BMW: “The Greatest Dancer is een exclusieve tv-show en een goede opportuniteit om het premiumgehalte van BMW te accentueren. Dankzij VRT bereiken we onze doelgroep in een perfecte en reclameluwe omgeving.”

Beide programma’s op VRT en RTBF delen niet alleen een nationaal creative partnership met AXA Verzekeringen en BMW, maar ook danscoach Laurien Decibel. Daarnaast nemen ze de show op in dezelfde studio in Vilvoorde.
 

  • ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’ is elke zaterdag rond 20.15 uur te bekijken op Eén en VRT MAX. De finale vindt plaats op zaterdag 25 maart 2023.
     
  • ‘The Dancer’ van RTBF was te bekijken op La Une en Auvio. De finale vond plaats op dinsdag 28 februari 2023.


*Bron: CIM TV, live+7, status 03/03/2023

Ook interesse in een creatief partnership?

Contacteer Sam voor meer info.