Julie Desmet
Julie Desmet
Business Developer Creative Partnerships
24/02/2023
De meest eigenzinnige zender van Vlaanderen wordt 40. Dat vieren we met 40 uur radio, bands, dj’s, comedy en meer. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april neemt StuBru 40 uur lang De Vooruit in Gent over. Dat zorgt ongetwijfeld voor een cool feestje, maar ook voor coole advertentiemogelijkheden.

Waar is da feestje?

Het feestweekend gaat van start op vrijdag 21 april om 16.00 uur en eindigt twee dagen later op zondag 23 april om 8.00 uur. Studio Brussel zal 40 uur live radio maken vanuit De Vooruit en er een pak gasten en muzikanten ontvangen. Daarnaast kunnen luisteraars tickets kopen voor events:

  • Op vrijdagavond staan gitaren centraal met onder andere Equal Idiots en De Nieuwe Lichting 2023-winnaar Mayorga.
  • Een dag later vindt een ochtendconcert plaats met Warhaus, neemt Stijn Van de Voorde er voor het eerst De Popcast van de Week op met live publiek en brengt Xander De Rycke er Xander De Rycke houdt het voor beluisterd waarin hij Studio Brussel op de korrel neemt.
  • Op zaterdagavond is het aan de zware gitaren met oa Brutus, de Belgische band die vorig jaar op 1 stond in De Zwaarste Lijst.
  • Nadien volgt een nacht vol beats van de Duitser Purple Disco Machine en Amber Broos, die deze zomer op de Main Stage van Tomorrowland draait.

 

Op zondag 23 april, de dag na De 40 uur van Studio Brussel, vind je op VRT MAX de eerste aflevering van Quiz Quiz Hoera, een 10-delige podcast met Fien Germijns over 40 jaar Studio Brussel

Hier is da feestje!

Ook voor adverteerders klinkt de zender al 4 decennia lang als muziek in de oren. Studio Brussel is zowel op het gebied van muziek & formats als op het gebied van talentscouting nog steeds innoverend én trendsettend. In de laatste CIM-cijfers hebben StuBru & De Tijdloze een gezamenlijk marktaandeel van 14,5% en een selectiviteit van 137 op hun kerndoelgroep 18-44. Dagelijks stemmen 241.000 luisteraars (18-44) af op de zender, daarnaast worden alle initiatieven druk meebeleefd op de verschillende digitale platformen. Bereikcijfers die tijdens de feestperiode ongetwijfeld door het dak zullen gaan. Of: een feestje dat je als adverteerder echt niet wil missen.


Bron: CIM RAM Noorden, mediaplanningsgolf januari-december 2022, ma-zo, 6-22u.

Adverteren op de VRT-radiozenders?

Contacteer ons voor de mogelijkheden.