Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
02/12/2019
Op 18 december gaat De Warmste Week van start, de week van het jaar waarop heel Vlaanderen samenkomt. Tijdens die periode dragen alle VRT-netten hun steentje bij, maar naar goede gewoonte maakt StuBru 24/7 live radio, dit jaar in Kortrijk.

De presentatoren zijn…

Block image

Van 18 december tot kerstavond zullen Eva De Roo, Fien Germijns en Joris Brys verzoekplaten draaien voor een goed doel dat de luisteraars zelf kiezen. Zo wordt de zender een week lang de soundtrack bij De Warmste Week. Voor Eva is het ondertussen al haar 5e keer, voor Fien en Joris is het hun vuurdoop.

Studio Brussel zal niet enkel muziek maken vanop het Nelson Mandelaplein, maar ook de stad intrekken. Reporters Michèle Cuvelier en Stijn Vandevoorde gaan er op zoek naar warme verhalen en nemen muziek mee om actievoerders en vrijwilligers van Kortrijk te bedanken.

Back to back met Brocom

Met back to back lanceert Studio Brussel dit jaar een nieuw live concept. Elke avond treden twee artiesten samen op voor één goed doel. Het resultaat is een unieke reeks duoconcerten in de Kortrijkse zaal Depart. Op maandag 9 december om 10 uur start de ticketverkoop.

  • Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)
  • Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)
  • Vrijdag 20 december: Bear's Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)
  • Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)
  • Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen - De Muziekbank)
  • Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)


Om hun 50-jarig bestaan te vieren is dit jaar Brocom, de organisatie van verzekeringsmakelaars en -maatschappijen, partner van de back to back – concerten.

Feesten voor het goede doel

Daarnaast zijn er ook drie parties waar iedereen kan feesten voor het goede doel. Studio Brussel-presentator en Instagram-fenomeen Average Rob host samen met dj Omdat Het Kan Soundsystem De Warmste Boit op donderdag 19 december. Gasten zijn onder meer Glints en Murdock. Het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival doet Depart dan weer op zijn grondvesten daveren op vrijdag 20 december met de Alcatraz Metal Party. Op zaterdag 21 december brengt de Kortrijkse electro-rockband Goose hun zinderende concept Goose Nonstop.

Music is our answer

5 Kortrijkse muzikanten hebben de handen in elkaar geslagen om speciaal voor Studio Brussel en De Warmste Week een eigen versie te maken van 'Music is the answer'. Met de nieuwe song 'Music is our answer' benadrukken Amenra, Balthazar, Goose, SX en Ozark Henry dat muziek dit jaar meer dan ooit centraal staat.

Volg De Warmste Week op Studio Brussel, online via stubru.be en vanaf woensdag 18 december live op Eén, Eén+, Canvas en Ketnet.

Wil je in 2020 jouw merk linken aan een van de acties?

Contacteer ons Creative Partnerships-team