Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
29/08/2019
En we trappen weer het najaar af. Tijd om als adverteerder je mediaplan voor de komende maanden te vervolledigen. En hoe dit beter te doen dan te adverteren voor, na en in de kwalitatieve content van onze radiozenders. Wat zijn hun plannen voor dit najaar?

Radio 1

Bij Radio 1 staat het najaar in het teken van enkele opvallende nieuwe gezichten. Vanaf september neemt Vincent Byloo je in zijn programma Byloo mee op een muzikale wandeling doorheen de actualiteit. Ook in het programma Vox zal er een nieuwe stem klinken: Sien Wynants zal de presentatie op zich nemen.

Nieuw bij Radio 1 is De Tribune (ipv Retro), een sportshow met een vooruit- en terugblik op de sportweek. De show wordt afwisselend gepresenteerd door Tom Vandenbulcke en David Naert.

Bekijk het volledige programmaschema van Radio 1
Radio 1 najaar 2019
Download

Radio 2

Op zaterdagochtend is niemand veilig voor Kim Debrie. In haar nieuw programma belt zij iedereen wakker voor wie het een belangrijk of opmerkelijk weekend wordt, bekend of onbekend. Daarnaast telt ze samen met Björn Soenens af naar zijn weekend in New York en praten ze over ‘alles behalve Trump’.

Naast verrassende programma’s is er ook plaats voor vaste waarden zoals De Inspecteur en De Madammen.

Bekijk het volledige programmaschema van Radio 2
Radio 2 najaar 2019
Download

MNM

Jong talent en MNM gaan hand in hand. Naast programma’s als Start to DJ en Rising Star zet de verjonging zich ook verder in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Na het vertrek van Julie van den Steen zal haar plekje naast Peter ingevuld worden door twee jonge in-house talenten: Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave. Deze wing-dj’s houden de vinger aan de pols en trekken regelmatig naar de luisteraars toe.

In het programma UrbaNice zal Brahim het gezelschap krijgen van een nieuwe leading lady: MNM-dj Anushka Melkonian gaat in heel Vlaanderen op zoek naar wat er leeft in de urban wereld, in de studio en daarbuiten.

Naast nieuwe gezichten is er ook plaats voor nieuwe programma’s. Boost met Ann Reymen wordt een reeks over gezondheid en sport, en Brahim zet in het nieuwe programma Best Friends Forever vriendschap centraal.

360° is een sleutelwoord bij MNM: Sen De Paepe zal naast het namiddagblok ook het nieuwe MNM-Twitchkanaal hosten als e-gaming/e-sportsspecialist.

In Generation M blijft Dorianne Aussems doen waar ze goed in is: in gesprek en discussie gaan met jongeren. MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael komt wekelijks langs in de rubriek Seksuolotte, iets daarvoor zal ze ook wekelijks op het gameplatform Twitch vragen van kijkers beantwoorden.

Bekijk het volledige MNM – programmaschema
MNM najaar 2019
Download

Studio Brussel

Ook bij StuBru zitten ze niet stil. Fien Germijns zal 4 dagen per week het gloednieuwe ‘Het Programma van de Eeuw’ presenteren. In dit muziekprogramma blikt Fien samen met de luisteraars terug op de beste muziek die gemaakt werd sinds het begin van de jaren 2000.

Volledig nieuw op de zender is StuBru at Work. In de voormiddag zal Joris Brys de presentatie op zich nemen, in de namiddag Kirsten Lemaire. In dit nieuwe programma, van maandag t.e.m. donderdag, nemen telkens twee bedrijven, het tegen elkaar op in de vorm van een quiz. De uiteindelijke winnaar krijgt op vrijdag Studio Brussel over de vloer. Er is elke vrijdag opnieuw live muziek, een afterworkparty en de collega's kiezen de platen.

360° is ook bij StuBru van tel: vanaf 4 september start de YouTube-reeks Flowjob, een vijfdelige videoreeks over seks, met als host Flo Windey. De serie zal ook de nodige aandacht krijgen op de andere StuBru-kanalen (radio, website, social). Ook podcasting komt aan bod: In de podcast ’40 jaar AB’ duikt StuBru-presentator Rik De Bruycker in de archieven en gaat hij op zoek naar de meest legendarische verhalen uit de geschiedenis van deze iconische concertzaal. Je kan de podcast beluisteren op stubru.be.

Bekijk het volledige programmaschema van Studio Brussel
StuBru najaar 2019
Download

Klara

Het weekend van Klara brengt twee gloednieuwe programma’s: Villa d’Este en Fidelio. Terug van weggeweest is The Original Soundtrack, waarbij filmjournalisten Robin Broos en Jeroen Struys op zoek gaan naar onvergetelijke filmmuziek.

Plaats voor vaste waarden zal er altijd zijn bij de zender. Meer nog, het programma Music Matters wordt zelfs fors uitgebreid. Olav Grondelaers zal je wegwijs maken in de acutaliteit van de klassieke muziek, world en jazz.

Bekijk het volledige programmaschema van Klara
Klara najaar 2019
Download