Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
17/01/2023
Eén trapt 2023 af met een gevarieerd aanbod voor alle Vlamingen: vaste waarden en sterktes die de kijker zo herkent en apprecieert, warme en authentieke verhalen, kwaliteitsvolle fictie en human interest; programma’s die de Vlamingen recht in het hart raken. Eén blijft een ijzersterk lineaire kanaal, maar vergroot door de integratie met VRT MAX ook meer en meer z’n digitale voetafdruk. Enkele highlights uit het voorjaar van Eén.

De maand januari staat volop in het teken van entertainment en showbizz met enkele grote kleppers: Eurosong 2023, de MIA’s en de Kastaars! Lees meer

Blikvanger dit voorjaar is The greatest dancer van Vlaanderen (vanaf 4 februari). In deze grootse show gaan Siska Schoeters en Aster Nzeyimana op zoek naar het beste, het mooiste en het meest virtuose danstalent van Vlaanderen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom.

Block image

Jong, oud, solo’s, duo’s en groepen; alle gepassioneerde dansers krijgen een podium op Eén. De dansers zullen gecoacht worden door Niels Destadsbader, Annabelle Lopez Ochoa en Laurien Decibel.

Terugkerende toppers

Terug op de buis dit voorjaar: een nieuw seizoen van Château Planckaert (later dit voorjaar), Het Hoge Noorden met Annemie Struyf (vanaf 27 december), 1 jaar gratis met een nieuwe presentator Kamal Kharmach (vanaf 5 januari), de actuaquiz De dag van vandaag (vanaf 9 januari) met Fien Germijns en Bart Cannaerts, de Campus Cup met Otto-Jan Ham en Restaurant Misverstand met Dieter Coppens (beiden later dit voorjaar).

Warme en authentieke verhalen

Op 31 december 2021 nam Jeroen Meus afscheid van zijn broer en soulmate Wim. Na het overlijden van Wim stroomden er ten huize Meus honderden kaartjes en briefjes van medeleven binnen.

Block image

 

Bijna een jaar later gaat hij op zoek naar de mensen die hem met hun troostende woorden en eigen getuigenissen door die eerste donkere periode hebben geholpen in Dagen zonder broer (vanaf 25 januari).

Block image

 

In Een jaar op zee (later dit voorjaar) gaat Wim Lybaert op zoek naar de ziel van onze vissers uit Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort. Hij gaat mee aan boord en wordt visser onder de vissers.

Opvoeden dat leren alle ouders met vallen en opstaan: in De wonderjaren (later dit najaar) ontvangt Siska Schoeters wekelijks bekende ouders om te praten over opvoeding van kinderen met hulp van MNM-presentator en jonge papa Robin Keyaert.

Nieuwe fictie

Block image

In 1985 (vanaf 22 januari) maken we kennis met drie jongvolwassenen die vol ambitie en goesting het leven induiken. Ze trekken naar Brussel om er te gaan studeren en rijkswachter te worden.

Ze spreken af om elkaar er niet uit het oog te verliezen. Maar ze komen ongewild terecht in een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis.

In de gloednieuwe reeks Arcadia (later dit voorjaar), die zich afspeelt in de nabije toekomst, ontstaat na een grote catastrofe een nieuwe samenleving. Omdat grondstoffen schaars geworden zijn, wordt een puntensysteem geïntroduceerd: 

Block image

De Burgerscore. Die bepaalt wat je kan en mag doen in deze maatschappij, en waar je als burger recht op hebt. Met onder anderen Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Gene Bervoets, Jean Janssens en Natali Broods.

De tragikomische fictiereeks De club (later dit voorjaar) is een hartverwarmend en taboedoorbrekend verhaal waarin drie koppels die op het eerste zicht totaal verschillend lijken, toch één ding gemeenschappelijk hebben: het lukt hen niet om zwanger te worden. Tegen wil en dank vormen ze een club. Een club waar je niet bij wil horen.

Block image

In de nieuwe reeks van Dertigers (later dit voorjaar), die zich afspeelt in de Groene Gordel rond Brussel, maken we kennis met een nieuwe vriendengroep: Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami. Zij leerden elkaar in hun jeugdjaren kennen op de Chiro.

Weten hoe je je als adverteerder kan linken aan al die topcontent?

Contacteer ons voor meer info over onze Premium Partnerships.