Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
20/05/2022
Het videoaanbod van VRT NU werd uitgebreid met het volledige VRT-podcastaanbod (enkele nieuwe podcasts die op je radar moeten staan). Binnenkort worden daar nog alle livestreams aan toegevoegd. VRT NU is dé centrale plek geworden voor alle sterke video- en audiocontent van VRT. Dat biedt weer nieuwe opportuniteiten voor adverteerders.

Op VRT NU kun je live de programma's volgen van Eén, Canvas en Ketnet. Je kunt er ook programma's herbekijken en krijgt er nog heel wat extra content bij uit het archief of exclusief voor VRT NU gemaakt. Daar wordt nu ook een uitgebreid audioluik aan toegevoegd dat je gemakkelijk kan bereiken via de vernieuwde navigatie.

Block image

4 op de 10 Vlamingen kijkt maandelijks

Uit onderzoek blijkt dat VRT NU het populairste gratis videoplatform is: maar liefst vier op de 10 Vlamingen, verspreid over alle leeftijden, gebruikt VRT NU maandelijks. Daarnaast heeft het platform zich in 2021 opgewerkt tot derde meest gebruikte streamingdienst in Vlaanderen, na YouTube en Netflix.


Om die Vlamingen optimaal te bereiken, investeert VRT in het ontwikkelen van eigen algoritmes en AI. Zo kunnen de gebruikers genieten van de meeste diverse en prikkelende kijk- én luisterervaring.

Inzetten op jong talent

VRT NU biedt een platform aan jonge Vlaamse talentvolle makers. VRT laat hen VRT NU Original content maken die enkel op VRT NU te bekijken is, gemaakt voor een jonge actieve doelgroep. Ben je als adverteerder op zoek naar een jong publiek? Dan zit je goed bij VRT NU.

TV app nu ook op Apple TV

Eind 2021 werd de tv app van VRT NU voor Android TV en op de nieuwste tv-boxen van Proximus, Telenet en Orange gelanceerd. Tot dan was het videoplatform enkel beschikbaar via pc, smartphone of tablet. Daar komt nu ook Apple TV bij en binnenkort volgt ook Samsung TV.

Maatschappelijk relevante content in de kijker

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, viert VRT NU een hele maand lang liefde in alle kleuren met podcasts, films, series en docu's over identiteit en liefde. Inclusief de nieuwe podcast Zo geboren en de docu Sarah in genderland. En topfictie zoals het straffe It's a sin. Ontdek meer kijk- en luistertips.

Adverteren op VRT NU ?