Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
13/01/2021
Vroeg of laat kijk je Canvas. Dat blijft ook in het voorjaar van 2021 de no nonsense premisse die doorklinkt in het aanbod van de zender. Duiding, actualiteit, cultuur, ontspanning en topfictie: Canvas sluit opnieuw geen compromissen als het over de selectie en de kwaliteit van zijn programma’s gaat.

Actualiteit

De nieuwshonger van de Vlamingen was groot in het turbulente jaar 2020 en dat zal niet anders zijn in 2021. Terzake en De Afspraak spelen daar volop op in. Vranckx en De Ideale Wereld doen dat ook, elk op hun eigen manier en met een andere kijk. Extra time zorgt dan weer voor duiding bij de sport.

Onderwerpen die raken

Block image

Canvas gaat moeilijke en delicate onderwerpen niet uit de weg, maar maakt ze bespreekbaar door sterke verhalen en moedige getuigenissen. Dat bewijzen de nieuwe reeks Strafrechters en het 2e seizoen van De weekenden, waarmee het nieuwe jaar ondertussen al sterk van start is gegaan.

In de driedelige docureeks FC United praten voetballers, coaches, scheidsrechters en bestuurders over racisme en (het gebrek aan) diversiteit in het Belgische voetbal. Daarnaast gaat Tim Verheyden in Privacy en Ik onderzoeken in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat.

(inter)nationale topfictie

Canvas en fictie gaan hand in hand. Zwaarwichtige comedy vind je letterlijk en figuurlijk vanaf 15 februari in Albatros, een reeks over tien zwaarlijvige mensen op afslankingskamp in de Ardennen, bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks.

Op dinsdag kan je genieten van het 2e seizoen van Killing Eve. Nog een klepper: de misdaadreeks Fargo. Canvas zendt het 4e seizoen van de reeks uit in primeur voor Vlaanderen en nog vóór Netflix. Nieuw is Your Honor, een gloednieuwe Showtime-reeks met Bryan Cranston, over een rechter die het om bestwil niet zo nauw neemt met het recht.

Block image

Documentaires

Ook voor de beste documentaires zit je goed bij Canvas. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: van internationale politiek en current affairs over human interest, geschiedenis, muziek en cultuur tot exploratie en natuur.

Zo is er een gloednieuwe PBS-documentaire over de al even nieuwe President Biden, maar ook een reeks over een van zijn controversiële voorgangers The Reagans. De geschiedenis van de slavernij komt aan bod in Enslaved with Samuel L. Jackson. Donderdag is bij Canvas ook de vaste stek voor de muziekdocumentaires. De volgende weken gaat het daarbij onder meer over Ella Fitzgerald (21/1), Marianne Faithfull (geregisseerd door de Franse actrice Sandrine Bonnaire), over de Britse boysband Bros en over de Euro Disco.

Ook documentaires van eigen bodem zullen dit voorjaar te zien zijn op Canvas: Niemands meester, niemands knecht is een tweeluik over journalist, taalkunstenaar en ‘enfant terrible’ Johan Anthierens, die goed 20 jaar geleden overleed. De driedelige documentaire Charlatan portretteert de Oostendse rocker Arno, met getuigenissen en eigen commentaar.

Meer info?