Wouter De Bruyn
Wouter De Bruyn
Media Adviseur Radio 2
30/08/2022
VRT presenteerde vorige week samen met de najaarsprogrammatie enkele vernieuwingen waaronder een aangepaste look & feel voor VRT, VRT MAX en VRT NWS. Ook Radio2 heeft sinds deze zomer een up-to-date look & feel met een kersvers audiologo.

Wat blijft?

Radio2 blijft regionaal nieuws brengen vanuit de radiohuizen in de verschillende provincies: de 7 dagelijkse regionale nieuwsbulletins en de regionale middagprogramma’s (12-13u) door en voor de 5 provincies blijven bestaan.

Wat is er nieuw?

Vanaf 2023 presenteert Peter van de Veire het ochtendblok (6-8u), een programma dat de regionale momenten covert, focust op wat er dichtbij in Vlaanderen gebeurt, met regionale reporters, live interventies vanuit de regio's en meer live-uitzendingen van overal in Vlaanderen én met behoud van de regionale nieuwsbulletins.

Er komt een extra regionaal aanbod in het weekend: meer regionieuws over evenementen, toerisme en cultuur met extra regionale momenten in de nationale programma’s. De lokale verankering van de redacties in de provincies blijft, want de verbinding tussen de VRT-journalisten en de lokale belanghebbenden blijft van groot belang.

Wat verandert er voor jou als adverteerder?

De programmawijzigingen hebben geen impact op regionaal adverteren en bijgevolg dus ook niet op ons Proxispots-aanbod. Voor dit najaar en voor volgend jaar kan je nog altijd regionale campagnes blijven boeken op Radio2 in jouw provincie. Voor adverteerders verandert er dus niets.

Ook adverteren op Radio2?

Contacteer ons voor meer info.