Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
30/01/2019
Op 4 februari 2019 zit Studio Brussel in een nieuw jasje. Toch wijzigt de ‘core’ van de zender niet. Met als baseline Life is Music blijft Studio Brussel dé gids in het ontdekken en proeven van nieuwe muziek. En daar is de Nieuwe Lichting een mooi voorbeeld van.

Billie Louise, Camille Camille, David Ngyah, ICTO, Melting Mallows, Mooneye, MVNSI, RAFAEL of Tessa Dixson? Op 31 februari, vanaf 16u live, is het zover: die dag weten we wie de charts en festivals het komende jaar zal domineren. De artiesten van morgen ontdekken, dat is waar het bij De Nieuwe Lichting om draait. Vergelijk het met Sound of BBC, maar dan voor Belgisch talent.

Het muzikale talent van morgen

Reeds sinds 2013 gaat Studio Brussel ieder jaar op zoek naar aanstormend Belgisch talent. Jaar na jaar swingen de inschrijvingen steeds meer de pan uit: in 2018 schreven bijna 1000 artiesten zich in!

Uit de finale selectie kiest de jury 3 jonge beloftevolle bands of artiesten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Voormalige juryleden zijn o.a. Netsky, Luc De Vos, Flip Kowlier en Jan Paternoster. De Nieuwe Lichting is dé referentie in België voor fris talent. Het bewijs? Tamino, Tout Va Bien, SONS en Equal Idiots zijn maar enkele van de succesvolle laureaten.

Ontdek hoe VRT op alle vlakken inzet op lokaal talent

Partnership met Key Music

Key Music geeft al meer dan 26 jaar de toon aan als een van de grootste retailers van muziekbeleving in de Benelux. Voor hen was het een logische keuze om als productioneel partner samen te werken met De Nieuwe Lichting. Als een van de leveranciers voor de Belgische en Nederlandse muziekscène, zorgt Key Music ervoor dat de winnaars voorzien worden in al hun muzikale noden. Ook de afvallers krijgen iets leuks toegestuurd. Zo kunnen zij als retailer jong talent ondersteunen.

Wil je je merk linken aan acties op Studio Brussel of andere zenders?

Neem contact op met het audioteam om de mogelijkheden te bekijken.