Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Contentmarketeer
20/09/2018
We zitten meer dan ooit in de auto. Op die momenten is radio vaak een trouwe compagnon. En dat geldt dagelijks voor meer dan 2 miljoen Vlamingen. Dit is ook Spotify niet ontgaan.

In-car targeting met Spotify

Streamingdiensten zoals Spotify winnen aan belang tijdens de autoritten. Dankzij in-car targeting van Spotify kan je je met je audiospot nu ook specifiek richten op de doelgroep van die automoblisten. De ideale aanvulling op je drivetime-radioplan!

Hoe werkt het?

Spotify gebruikt zijn first-party data om heel gericht Spotify-gebruikers te bereiken in de auto. Enkele cijfers:

Block image

In-carluisteraars kunnen op twee manieren getarget worden:

In-carluisteraars: wanneer gebruikers luisteren naar Spotify via hun autoentertainment systeem of via Bluetooth op de smartphone, dan kunnen ze getarget worden als in-carluisteraars.

In-carluisteraars via verschillende platformen: een segment dat opgebouwd wordt op basis van het in-carbereik. Dat zijn gebruikers waarvan Spotify weet dat ze frequent in hun auto streamen op Spotify. Op basis van deze gegevens is het mogelijk om de in car-gebruikers te bereiken via hun desktop en hun smartphones met andere advertentieformaten.

Houd er wel rekening mee dat in-car targeting niet geschikt is om een call-to-action mee te geven, maar alleen ingezet kan worden om brand awareness te creëren.

Case: Kia Rio

Om de nieuwe Kia Rio te promoten creëerde Kia een spot die de bestuurders rechtstreeks aansprak. In de spot werd de auto gebruikt als een muziekinstrument om geluiden te maken met de boodschap “You listen to music in your car, but how do you listen to music made by your car?

In-car pakket

In-car luisteraars
  • Bereik je publiek met audiospots terwijl ze in de auto naar Spotify luisteren.
  • Alleen audio zonder click of call-to-action.
In-carluisteraars via verschillende platformen
  • Bereik autobestuurders terwijl ze Spotify gebruiken via verschillende platformen.
  • Multiproduct met leaderboard en overlay via desktop en mobile toestellen.
Block image

Wil je graag meer info over in-car targeting? Contacteer je matchmaker Justine de Bruyn.