Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
24/01/2020
VRT luidt het jaar in met opvallende reeksen, nieuwe programma’s, topfictie en geliefde gezichten. Dit zijn de pareltjes van het voorjaar op Canvas.

Internationale toppers, in-depth reportages, waardevolle documentaires, … Dit zijn de blikvangers van het voorjaar.

Internationale topfictie

Op woensdag gaat het stuk voor stuk om prestigereeksen. Zo kunnen de fans uitkijken naar het langverwachte derde seizoen van het dystopische drama The Handmaid’s Tale. Ook de eigenzinnige HBO-misdaadserie True Detective is terug met een derde reeks. Twee heel andere series zijn The Loudest Voice, over de even kleurrijke als controversiële oprichter van de rechtse nieuwszender Fox News, en Chernobyl, de veelgeprezen HBO-reeks over de beruchte kernramp in Tsjernobyl. Telkens twee afleveringen omstreeks 22.00 u. en meteen integraal op VRT NU.

Nieuw en terug

Gelinkt aan de prestigieuze fictiereeks van HBO is er ook Terug Naar Tsjernobyl. In deze driedelige documentaire duikt Jan Balliauw in de realiteit achter de fictie. Hij onderzoekt de gevolgen van de ramp en stelt zich de vraag wat dat betekent voor onze kerncentrales en voor de toekomst van kernenergie op een planeet die gebukt gaat onder klimaatopwarming.


Op zondag 16 februari start de nieuwe driedelige documentairereeks Geheimen van het Lam Gods. Een ploeg van Canvas kreeg exclusief de kans om het hele restauratieproces van het meesterwerk van Jan en Hubert Van Eyck te filmen.

In de achtdelige reeks Meer Vrouw op Straat portretteert Sofie Lemaire bijzondere vrouwen uit onze recente en minder recente geschiedenis. Vrouwen wiens levensverhalen om de een of andere reden tussen de plooien van de tijd verloren zijn gegaan. Elke aflevering is een verslag van de campagne #meervrouwopstraat, die Sofie begin 2019 lanceerde in samenwerking met zeven grote steden. De reeks speelt zich dus ook elke aflevering af in een andere stad, van Antwerpen tot Oostende.

Block image

Na het succesvolle 1ste seizoen van De Campus Cup gaat Otto-Jan Ham in de lente weer op zoek naar de strafste universiteit of hogeschool in Vlaanderen tijdens deze academische studentenquiz.


Met een straffe sportzomer voor de deur blikt Sporza-journalist Ruben Van Gucht terug op de laatste 6 edities van de Olympische Spelen in het 5e seizoen van De Kleedkamer. In elke aflevering ontvangt hij vier Belgische en Nederlandse Olympiërs.

Blik op de wereld

Paradepaardje dit voorjaar is Seven Worlds, One Planet, de nieuwste natuurhistorische reeks van BBC Earth en de onvermoeibare David Attenborough. Elk van de zeven afleveringen toont adembenemende natuurbeelden en dierenverhalen uit één continent.

Elke maandagavond (23.00 u.) zijn er true crime-series, dit voorjaar onder meer het tweeluik Who Killed Carrett Phillips, over het onderzoek naar de moord op een 12-jarige Amerikaanse jongen en racistische vooroordelen die daarbij een rol speelden.


Sinds het najaar heeft Canvas een nieuwe documentaire-afspraak op dinsdag met een selectie van spraakmakende kwaliteitsdocumentaires over maatschappelijke en historische onderwerpen. Corleone. Maffia and Blood is een tweedelige reeks over de criminele ‘carrière’ van Toto Riina, misschien wel de meest beruchte gangster uit de geschiedenis van de Cosa Nostra. Tricky Dick volgt vier weken lang de loopbaan van Richard Nixon, de 37ste president van de Verenigde Staten.

Wil je meer weten?

Er staat natuurlijk nog heel wat meer te gebeuren: Ontdek alle programma’s.