Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
02/02/2019
4 februari 2019. Hoe zet Studio Brussel in op een nieuwe look & feel? Wat is hun creatieve positionering? En welke bureaus werkten mee aan de rebranding?

Muziek, attitude en maatschappelijke relevantie

Studio Brussel pakt uit met een nieuw logo. Het is voorzien van een lettertype dat breekt met de eendimensionale versie van voorheen. De nieuwe visuele identiteit kan toegepast worden in een oneindig aantal kleuren én kenmerkt alvast één opvallende onderbreking in de letters StuBru, in de VRT-wandelgangen ook ‘glitch’ genoemd.

De look & feel is een creatie van Base, een internationaal gerenommeerd brand designbureau met kantoren in New York, Brussel en Genève. De ‘glitch’ staat symbool voor de spannende en schurende mix die Studio Brussel serveert, van hiphop tot metal. Het toont waar Studio Brussel voor staat: muziek, attitude, en het aanpakken van maatschappelijk belangrijke thema’s. “We zijn een zender die in het nú staat,” licht Jan Van Biesen toe.

Naar maatschappelijke relevantie moeten we alvast niet ver zoeken. Getuige daarvan de succesvolle solidariteitsactie Music For Life in de week voor Kerstmis. Die werd maar liefst 13 jaar geleden door Studio Brussel opgezet en is intussen omgedoopt tot De Warmste Week.

Beautiful bazar

Studio Brussel weeft vele muziekgenres door elkaar. “Wij noemen dat ‘a beautiful bazar’,” vult Odin Saillé, creatief directeur van het reclamebureau Mutant aan. “Alles wordt duidelijk als je de tv-spots ziet.” Met de nieuwe campagne zet Studio Brussel zijn naam als love brand nog sterker in de verf. Uniek is overigens dat de spotjes niet alleen op de VRT-kanalen zullen verschijnen.

Enkele voorbeelden

  • Video met de aankondiging van DJ Black Mamba:
0:00
/
0:00
  • Poster met presentatrice Eva De Roo:
Block image

Lees meer over de Studio Brussel reboot

  • Nieuw zendschema en nieuwe presentatorenDe reboot gaat gepaard met enkele wijzigingen in het zendschema en verschuivingen met de presentatoren. Welke nieuwigheden zijn er en hoe passen die in de kernwaarden en ambities van Studio Brussel? Lees het artikel.
     
  • Marktaandeel en love brand van Studio Brussel: Hoe blijft dit 360°-merk twee generaties verbinden? Welke doelgroepen bereikt de radiozender vandaag en hoe maakt Studio Brussel zijn baseline Life is Music waar?

Interesse in adverteren via Studio Brussel? Of je merk linken aan een van de Studio Brussel-events?

Contacteer onze matchmakers voor een offerte op maat.