Bruno De Turck
Bruno De Turck
Senior Account Manager
24/02/2021
Het mooie weer staat voor de deur en dat gaat gepaard met mooie programma’s op Eén, Canvas en VRT NU. Van hartverwarmende human interestverhalen over in-depth documentaires tot (Vlaamse) fictiereeksen. Dit kan je verwachten deze lente .

1. Uit het leven gegrepen

Terug van weggeweest: Joris Hessels en Dominique Van Malder halen in 2021 hun zelfgebouwde mobiele radiostudio opnieuw van stal voor een minireeks van het human interestprogramma Radio Gaga (vanaf woensdag 3 maart op Eén). In het nieuwe De Kemping (later dit voorjaar op Eén) starten negen jongeren samen met Tijs Vanneste vanuit het niets een camping op en baten ze die uit. Samen met Tijs zetten de jongeren zich twee maanden lang in en trotseren ze hittegolven, stortbuien én COVID-19.

Ook in De Wonderjaren (vanaf 24 maart op Eén) staan Dieter Coppens en Siska Schoeters met hun twee voeten stevig in het echte leven en gaan ze aan de slag met allerhande vragen rond opvoeding.

2. Fictie van hier en ver weg

In het langverwachte derde seizoen van de populaire fictiereeks Dertigers (later dit voorjaar op Eén) wordt de vriendschap van de groep zwaar op de proef gesteld. En het zal zeker niet het laatste seizoen zijn, want er is momenteel een 4de seizoen in de maak. Binnenkort kan je ook kijken naar het prijsbeest Your Honor (vanaf 31 maart op Canvas), een gloednieuwe Showtime-reeks met Bryan Cranston (Breaking Bad, Seinfeld) in de hoofdrol.

3. Op en top cultuur

Ruth Joos en Wilfried de Jong presenteren het nieuwe boekenprogramma Brommer op zee (vanaf 18 april op Canvas) waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. Online gaat Brommer op zee verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek. In de nieuwe muziekdocu Charlatan (vanaf 20 april op Canvas) vertelt nationale schat en muzikant Arno Hintjens zijn verhaal.

4. In-depth documentaires

Zowel op Eén als op Canvas kan je genieten van enkele nieuwe onderzoeksdocu’s. Eerst aan de beurt: Salah (vanaf 9 maart op Eén) waarin Eric Goens het verhaal vertelt van Salah Adbeslam, van zijn jeugdjaren in een warm nest in Sint-Jans-Molenbeek, over zijn radicalisering, tot zijn aandeel in de bloederige terreuraanslag vijf jaar geleden. Van terrorisme naar racisme in het voetbal: FC United (vanaf 28 april op Canvas) is een driedelige reeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit wil tackelen met persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers, zowel vanuit het mannen- als het vrouwenvoetbal. Ook op Canvas: Privacy & Ik (vanaf 25 maart op Canvas), waarin journalist Tim Verheyden onderzoekt in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat. 

5. Who run the world?

Block image

Op het videoplatform van VRT kan je je te goed doen aan de nodige portie girl power in de nieuwe webreeks van MNM: Bathroom Stories (nu op VRT NU). In deze tragikomische fictieserie zien we niet enkel twee sterke vrouwelijke hoofdrollen in beeld, maar ook heel wat vrouwelijk talent achter de schermen werkte mee aan dit project.

Ook op Canvas is female power het codewoord, met heel wat films gewijd aan vrouwen en producties van straffe vrouwelijke regisseurs waaronder Maudie (van Aisling Walsh met Sally Hawkins en Ethan Hawke), gebaseerd op het leven van de Canadese kunstenares Maud Lewis en The Wife (van Björn Runge met een glansrol van Glenn Close) over de vrouw en ‘ghostwriter’ achter een succesvolle auteur.

6. Jongeren op de voorgrond

In dit buitengewone schooljaar keert ook De Klas (vanaf 9 maart op Eén) terug. Onder andere Imke Courtois, An Lemmens, Dieter Coppens en Bart Peeters gaan op zoek naar wat er leeft bij de jongeren en hoe ze zich voelen in deze complexe tijden. Op VRT NU lanceert MNM een nieuwe videoreeks voor en door jongeren: In Nu is Ooit (nu op VRT NU) praat Dorianne Aussems met vier verschillende jongeren over loslaten en afscheid nemen.

Meer info over de programmatie?

• Ontdek de volledige lenteprogrammatie van Eén
• Ontdek de volledige lenteprogrammatie van Canvas
• Ontdek de 5 must see-reeksen op VRT NU

Hoe als adverteerder meegenieten van het grote bereik van VRT NU, Eén en Canvas?

Dit zijn de mogelijkheden vanaf 2021:

1. Exclusieve partner 2022-2023

Word een exclusieve langetermijnpartner van programma’s op Eén en Canvas met jouw 5”-billboards – die automatisch ook meelopen op VRT NU – en vergroot zo je naamsbekendheid en imago. Interesse in de pakketten vanaf 2022? Download onze paper Premium Partnerships TV & Video of contacteer ons voor meer info. 

2. Boodschappen van algemeen nut

Geniet van speciale tarieven en omkader je campagne met de kwalitatieve content van Eén en Canvas. Contacteer bruno@var.be

3. Adverteren rond webreeksen of merkintegraties

Interesse in de mogelijkheden van adverteren rond webreeksen of je merk integreren rond Brand Extensions-afgeleiden? Contacteer sam@var.be

4. Preroll video advertising

Voor het eerst sinds 2020 is het marktaandeel van VRT NU bij -24 jarigen groter dan dat van de lineaire VRT-zenders. In de loop van 2021 wordt VRT NU verder uitgebouwd tot een volwaardig platform voor smaakverbreding en personalisering. Dit najaar rollen we preroll video ads voor adverteerders uit.

Meer lezen over de nieuwe crossmediale mogelijkheden?

Blijf op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden voor adverteren op VRT NU:
- Download de nieuwste editie van ons InTune-magazine
- Lees onze whitepaper Verrassend Veel VRT
- Schrijf je in voor onze newsletter