Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
24/02/2021
Van hartverwarmende reality over in-depth documentaires tot internationale fictie. Dit kan je verwachten deze lente op Canvas.

Cultuur & documentaires

FC United (vanaf 3 mei) is een driedelige documentaire reeks die het racisme én het gebrek aan diversiteit in ons Belgische voetbal wil tackelen. Persoonlijke getuigenissen van prof- én amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal.

Block image

Reeds te (her)bekijken op Canvas en VRT NU is Charlatan, Brommer op Zee en Privacy en ik.

Arno staat ruim vijftig jaar op de planken en songs als ‘O la la c’est magnifique’ en ‘Les yeux de ma mère’ zijn nationaal erfgoed geworden. Arno Hintjens, Oostendse Brusselaar (of andersom), vertelt in Charlatan zijn verhaal. In het nieuwe boekenprogramma Brommer op Zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Online gaat Brommer op zee verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek. In de documentaire Privacy en ik onderzoekt VRT-journalist Tim Verheyden in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat: een heel actueel thema want de coronacrisis lijkt op dat vlak verdacht goed op 9/11 of de terroristische aanslagen in Parijs en Brussel. 

Internationale schatten

Canvas staat al langer gekend als de zender waar je kwaliteitsvolle internationale fictie kan terugvinden. Vanaf 5 mei kan je genieten van It's a Sin, een vijfdelige dramareeks over het AIDS-virus in de jaren '80, met bekende namen als muzikant Olly Alexander en Stephen Fry. De serie kreeg alvast laaiend enthousiaste reviews uit verschillende hoeken. De reeks zal ook integraal op VRT NU te bekijken zijn. 

Ook te bekijken op Canvas en VRT NU is het prijsbeest Your Honor, een Showtime-reeks met in de hoofdrol niemand minder dan Bryan Cranston (Breaking Bad, Seinfeld). Michael Desiato is een gerespecteerde rechter in New Orleans wiens zoon als gevolg van een astma-aanval een dodelijk ongeval veroorzaakt en daarna op de vlucht slaat. Zo komt de rechter terecht in een web van leugens, bedrog, onmogelijke keuzes en erger.

Hoe als adverteerder meegenieten van het grote bereik van VRT NU, Eén en Canvas?

Dit zijn de mogelijkheden vanaf 2021:

1. Exclusieve partner 2022-2023

Word een exclusieve langetermijnpartner van programma’s op Eén en Canvas met jouw 5”-billboards – die automatisch ook meelopen op VRT NU – en vergroot zo je naamsbekendheid en imago. Interesse in de pakketten vanaf 2022? Contacteer ons

2. Boodschappen van algemeen nut

Geniet van speciale tarieven en omkader je campagne met de kwalitatieve content van Eén en Canvas. Contacteer bruno@var.be

3. Adverteren rond webreeksen of merkintegraties

Interesse in de mogelijkheden van adverteren rond webreeksen of je merk integreren rond Brand Extensions-afgeleiden? Contacteer sam@var.be

4. Preroll video advertising

Voor het eerst sinds 2020 is het marktaandeel van VRT NU bij -24 jarigen groter dan dat van de lineaire VRT-zenders. In de loop van 2021 wordt VRT NU verder uitgebouwd tot een volwaardig platform voor smaakverbreding en personalisering. Dit najaar rollen we preroll video ads voor adverteerders uit.

Meer lezen over de nieuwe crossmediale mogelijkheden?

Blijf op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden voor adverteren op VRT NU:
- Download de nieuwste editie van ons InTune-magazine
- Lees onze whitepaper Verrassend Veel VRT
- Schrijf je in voor onze newsletter