Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
27/05/2020
Autodisco, balkoncert, cloudclubben, e-peritieven, rockdown, reisbubbel: een nieuwe context brengt ook nieuwe leefwerelden met zich mee. Onze VRT-collega’s vervangen een resem programma’s door nieuwe coronaproof formats. Wat staat er in de steigers?

HEAR, HEAR

StuBru

Block image

Summer is Music! StuBru viert vakantie in eigen land en brengt de zomer door op Camping Belgica, een tijdelijke oase van zomerse vibes. Elke avond serveren de beste dj’s er hun soundtrack bij de ondergaande zon. Live vanop een afgelegen, idyllische locatie in Vlaanderen. 

Op 21 juni vieren Stijn Van de Voorde & Thibault Christiaensen de start van de zomer & spelen 5 uur lang zomerse gitaarplaten onder het motto: Feel Good Hits of the Summer. Stijn van de Voorde brengt bovendien deze zomer een podcastreeks over 50 jaar festivals in Vlaanderen.

MNM

Block image

MNM zet volop in op muziek en staycations. MNM blijft met zijn programmatie én partnerships (o.a. het drive-in festival BeatPark) connectie maken met zijn publiek. Yoren presenteert de ochtend, Alexandra vrijdag-en zaterdagavond en Lotte zondagavond. 

Er is ook een dagelijkse middagafspraak met Summerboost. In augustus zet de zender met Start to dj zich, ditmaal vanuit zijn kot, in op de jaarlijkse zoektocht naar dj-talent.

Radio 2

Block image

Radio 2 belooft Zot Veel Zomer in Vlaanderen. Kim Debrie houdt elke ochtend de vinger aan de pols in Zot Veel Vakantie: haar Radio 2-lady bikers Katleen Craenhals en Margaux Bogaert verkennen de fijnste fietsroutes en (her)ontdekken Vlaanderen Vakantieland. 

En hoewel ze niet meer zelf elke dag aan de kust zit heeft Kim wel haar eigen kustreporter Stefaan Struyve, die verslag uitbrengt van het leven aan de kust. Op zaterdagochtend kijkt Siska Schoeters op een eigenzinnige manier naar de zomer in De Vijver van Siska. In aanloop naar de Vlaamse Feestdag vroeg Radio 2 aan Wim Soutaer om zijn hit Allemaal in een aangepast jasje te steken. 

Op 11 juli zelf is er de Bene Bene Top 100 met de populairse hits aller tijden. ‘De moeder van alle festivals’ wordt geëerd met een T/W special het eerste weekend van juli. Radio 2 Zomerhit wordt opnieuw een feest, zonder live-publiek dit jaar maar mét veel interactie met kijkers en luisteraars. De zomer wordt muzikaal afgesloten met de Zomertop 500.

Radio 1

Block image

Geen Tour de France of Olympische spelen dit jaar. Radio 1 trekt deze zomer in de namiddag de kaart van muziek. Ilse Liebens is terug met La La Liebens en na een portie duiding bij de actualiteit levert het nieuwe magazine Aperitivo zowel de soundtrack als de gespreksstof bij je aperitief ‘s avonds. 

Op zaterdag komt Annemie Peeters twee uur lang met een interessante figuur tot rust in De Boshut. En Trans-Europa Express brengt unieke verhalen over muzikale helden uit Europese hitlijsten. Half augustus start het nieuwe voetbalseizoen en dat volgt Sporza op de voet.

TV-KIJKEN

Eén

Block image

Karl Vannieuwkerke presenteert Vive la vie, een nieuwe talkshow op een bijzondere plek in Vlaanderen. De dagelijkse zomerquiz Switch met Adriaan Van Den Hoof belooft veel amusement en ook De Stoelzal weer heel Vlaanderen rondgaan

In het familieprogramma De Blacklist maakt Tom Waes onmogelijke wensen van kinderen en jongeren waar. De afleveringen uit de populaire Iedereen Beroemd-rubrieken Op Kot en Dwars door Oceänie worden deze zomer apart uitgezonden. Zo kan iedereen opnieuw meeleven met de 9 kotstudenten en de fietstochten van reporter Wouter Deboot die dwars door het continent fietst.

Canvas

Block image

Nu thuisblijven het nieuwe normaal is en ons ‘kot’ meer dan ooit ons kasteel is, zorgt Canvas deze zomer voor een interessant en (ont)spannend televisieaanbod. Verwacht een mix van nieuwe programma’s en een bloemlezing van straffe programma’s van de voorbije jaren

Er is voor elk wat wils: van Kinderen van de kolonie tot Belpop Classics, van misdaadseries als Fearless tot Strafpleiters, cultuurhistorische documentaires over verdwenen steden en natuurreeksen als Blue Planet en Seven Worlds, One Planet, muziekfilms en roadmovies, avontuur en exploratie, topfictie als Big Little Lies en filmklassiekers in Cinema Canvas. Al dat moois is ook te bekijken op canvas.be en via VRT NU, dat bovendien nog een ruim extra-aanbod in petto heeft. Niet alleen voor ‘staycationers’ maar ook voor wie deze zomer toch zijn kot verlaat, want canvas.be is er altijd en overal.

CREATIVE PARTNERSHIPS

Twee redenen waarom een merkintegratie binnen een radio- of tv-format in deze turbulente tijden een goed idee is:

  1. Tone-of-voice: als partner ga je mee in het verhaal van één van onze zenders. Zij vonden de juiste tone-of-voice om te communiceren met hun luisteraars. Jouw merk kan zich daaraan linken.
  2. Kort op de bal: vandaag een idee, volgende week on air. De snelheid waarmee VRT-zendschema’s en -projecten werden aangepast hebben de voorbije weken geleid tot een aantal mooie samenwerkingen.

Jupiler, Gamma, Standaard Boekhandel, Proximus en UNIZO deden het je al voor. Lees meer over deze 5 straffe creative partnerships ontstaan in coronatijden.


Interesse in een creative partnership?

SAMEN BOUWEN AAN DE EXIT

Het Var-team staat klaar om je merk door deze tijden te helpen. Wij kunnen jullie boodschap in een brede en veilige omgeving brengen, zo kunnen jullie passende connecties maken met de vele kijkers en luisteraars van VRT. Naast media-advies en planningexpertise, bieden we uitzonderlijke commerciële voordelen aan.

 

Interesse in onze acties?

Meer info via var.be/contact.